Els xiquets i les xiquetes de la Vall d'Uixó aporten propostes a la llei valenciana d'infància i adolescència

infancia 1Un grup de representants del consell local ha presentat les seues propostes en una trobada que s'ha celebrat a Piles (València) 

Un grup de representants del Consell de la Infància i l'Adolescència de la Vall d'Uixó ha participat en la redacció de la Llei Valenciana d'Infància i Adolescència que prepara el Consell presentant proposades en la trobada de consells infantils de la Comunitat Valenciana que s'ha celebrat el passat 10 de juny a Piles (València).infancia 2

La jornada va combinar les activitats lúdiques i d'oci amb espais de treball i intercanvi d'idees que continuen el procés participatiu iniciat per la Conselleria i gràcies al qual els menors d'edat formen part per primera vegada de l'elaboració d'una llei que els afecta directament.

Entre les propostes que van realitzar destaca el dret dels xiquets i xiquetes a ser escoltats i al fet que la seua opinió es tinga en compte, a rebre informació adaptada a la seua edat que els permeta conèixer i comprendre millor els seus drets i a la protecció enfront de la violència i l'assetjament.

El regidor de Serveis Socials i de Participació Ciutadana, Antoni Llorente, ha explicat que és fonamental “fer veure als xiquets i xiquetes que des del diàleg, el treball conjunt i el consens es pot millorar la seua ciutat i canviar la societat, fent-los partícips d'una ciutadania activa”.

infancia 3Cal recordar que la seua participació es va acordar en l'última reunió del consell local en el qual estan representats els alumnes de primària i secundària de tots els centres educatius. Este organisme creat esta legislatura dins del projecte de Ciutat Educadora “té veu pròpia i serveix per a tractar les qüestions que afecten als xiquets i adolescents, que volem que també tinguen poder de decisió”, ha afirmat.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222

BASE faldon ESAP LA VALL

 

     

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

Escoltan's

 

 

app banner 300x300

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació