Alfondeguilla acollirà el CASTROFESTIVAL 2018 des de dijous fins dilluns

Salvador Ventura 26 6 18ÀUDIO| L'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, ens presenta la primera edició del CastroFestival que enguany serà de teatre de titelles. Es celebrarà del dijous 19 fins el dilluns 23 de juliol. A més, també ens parla d'altres temes d'actualitat.

Naix una nova opció cultural en pobles de l'interior de la província de Castelló. Es tracta del Castro Festival-Festival de les Arts d’Alfondeguilla. La primera edició es desenvoluparà entre el 19 i el 23 de juliol en aquest punt d'entrada a la Serra d’Espadà. Organitzat per Eclíptica d’Art, l'objectiu plantejat és dinamitzar els carrers d'aquest tranquil i xicotet poble a través de l'art, oferint opcions culturals de qualitat programades per una sèrie de professionals amb àmplia experiència en el sector cultural. Amb uns 900 habitants, Alfondeguilla té al seu favor la ubicació geogràfica, propera a la Vall d’Uixó, Nules, Xilxes, fins i tot Castelló i València, la qual cosa pot afavorir l'atracció turística de veïns d'altres localitats.

En l'organització d'esta primera edició, Eclíptica d’Art compta amb el suport de l'Ajuntament d’Alfondeguilla, a través del patrocini d'algunes de les actuacions, a més de la cessió d'espais. A més, els tres bars de la localitat (Ca Mario, Els Cholines i L’Arquet) col·laboraran facilitant menjar als artistes i estaran oberts als espectadors que desitgen fer un mos. Per la seua banda, la Diputació Provincial participa encarregant-se dels cartells i fullets del festival. Mentre que del disseny s'ha encarregat Elena Torres, una dissenyadora de la localitat.


Pel que fa al nom, Castro Festival, l'explicació és evident. Castro està molt vinculat a Alfondeguilla a través de la seua història i la seua geografia: el seu origen, el seu castell, la font, el col·legi... Així doncs, Castro i Alfondeguilla són sinònims a través d'una relació històrica que els habitants de la localitat identifiquen de manera natural.


Encara que aquesta primera edició està centrada en el món de les titelles, Castro Festival és un esdeveniment obert a diverses expressions artístiques, com teatre de carrer, circ, dansa... I un dels objectius és que els propis veïns d’Alfondeguilla, de qualsevol edat, s'impliquen en la participació i desenvolupament del festival, aconseguint que l'art siga un element més de convivència en una localitat envoltada per la bella naturalesa.

Una iniciativa que naix amb accent internacional, ja que al costat de la companyia valenciana Teatro La Estrella participen Títeres Los Bufones (Argentina) i APP Creacions (Bulgària-A Corunya). Per al tancament es preveu un taller de construcció de titelles a càrrec de la castellonenca Xarop Teatre, amb la intenció que tinga continuïtat durant l'any, de manera que els més joves tinguen ocasió de conèixer i valorar el món de la titella com a expressió artística. Tots els actes tindran lloc en la plaça Diputació d'aquesta localitat de la Plana Baixa i seran de caràcter gratuït per al públic. 

L'arrancada tindrà lloc el dijous 19 de juliol amb l'obra 'Los músicos de Bremen', posada en escena per la companyia valenciana La Estrella. Durant una hora els espectadors assistiran a les aventures d'un gos cantant, una gata ballarina, un ruc poeta i un gall cantarín que són perseguits pels porcs del sac. Una representació realitzada amb la tècnica de marionetes de fil i guant destinada a entretenir a un públic de caràcter familiar.

El divendres 20 arribarà el torn de 'Una de dragones, princesas i... dentista?', per la companyia argentina de titelles Los Bufones. En escena, un dentista que intenta curar el mal de queixal d'un rei, al mateix temps que el conseller del monarca intenta casar-se amb la princesa per a quedar-se amb tot el regne. Un pla descobert pel dentista. No falten les lluites de dracs en una història d'amistat i d'amor vertader.


El diumenge 21 es tancarà el capítol de representacions amb el clàssic conte 'Els tres cerditos', en versió de la companyia búlgara-de A Corunya APP Creacions. La història d'un llop feroç trist per estar tancat en un zoo que s'escapa i es troba amb tres porquets, posant a prova el seu enginy per a salvar les seues vides.

Esta primera edició del Castro Festival-Festival de les Arts d’Alfondeguilla finalitzarà el dilluns 22 amb un taller dirigit per Xarop Teatre per a donar a conèixer als participants el món de la titella. Una invitació per a poder construir-se els seus propis ninots i jugar amb ells. A diferència de les tres representacions, que arrancaran a les 22:30, aquest taller començarà a les 20:00, també en la plaça Diputació.


PROGRAMA DEL I CASTRO FESTIVAL D’ALFONDEGUILLA (Plaça Diputació)

Dijous 19 de juliol. 'Los músicos de Bremen', per Teatro La Estrella. 22:30.
Divendres 20 de juliol. 'Una de dragones, princesas y... ¿dentista?', per Los Bufones. 22:30.
Diumenge 22 de juliol. 'Los tres cerditos', per App Creacions. 22:30.
Dilluns 23 de juliol. 'Taller d’iniciació a la titella', per Xarop Teatre. 20:00.

cartel horas días

 

tambor cora bajo

banner ser randero dto PSA

ashotur

san bernardo

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació