Alfondeguilla acull la mostra itinerant del MACVAC

Salvador Ventura 25 7 18ÀUDIO| Fins al 16 d'octubre, el local Multifuncional d'Alfondeguilla acollirà la mostra d'art titolada "la lluna, la musa" pertanyent als fons del Museu d'Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés. L'alcalde, Salvador Ventura ens conta els detalls.

La Diputació dinamitza l'activitat cultural d'Alfondeguilla fins al 16 d'octubre amb l'exposició 'MACVAC de Nord a Sud' que impulsa al costat del Museu d'Art Contemporani de Vilafamés. Amb açò, el Govern Provincial reforça el seu objectiu d'enriquir l'oferta cultural dels municipis especialment durant la temporada estival al mateix temps que posa en valor els recursos culturals de la província.

MacvacEl vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “amb aquesta exposició posem en valor el patrimoni artístic d'una seu museística tan important com és el Museu d'Art Contemporani de Vilafamés al mateix temps que vam crear un reclam turístic que genere més oportunitats en els pobles. A més, l'estiu és un moment excel·lent perquè turistes i visitants puguen gaudir d'una ruta expositiva que té com a punt de partida i arribada Vilafamés amb un museu que és pioner en art contemporani a nivell nacional”.

Així, i després de l'èxit collit durant l'estiu passat amb més de 7.500 visitants en els tres projectes d'Orpesa, Benassal i Jérica, enguany la Diputació vol aprofundir en una fórmula que contribueix a vertebrar el territori cultural i turísticament.


Sales ha explicat a més que l'objectiu d'aquest cicle és “maximitzar la visibilitat d'aquest centre d'art contemporani, i para açò s'han dissenyat un conjunt d'exposicions a les quals es traslladaran algunes obres del seu fons museístic, i es realitzaran en espais tan emblemàtics com la Torre del Rei d'Orpesa, l'Església Vella de Les Coves de Vinromà i el Polifuncional d'Alfondeguilla. Una iniciativa amb la qual volem posar en valor l'art contemporani al costat del patrimoni històric i que es convertisquen en un reclam turístic que ajude a generar noves oportunitats en els pobles”.


Un programa de primer nivell

En la seua parada a Alfondeguilla, aquest cicle ha adequat la seua sala d'exposicions en el Polifuncional del municipi amb un discurs teòric que pren com a punt de partida la lluna en qualitat de musa i inspiradora. Enguany ixen de Vilafamés obres de 26 creadors, així com l'escultura de l'artista convidat que enguany serà el mexicà Jerónimo Uribe.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació