Més de 500 persones passen per la mostra d'objectes dels soldats al Centre XYZ d'Almenara

pertrechos3El Centre d’Interpretació de la Línia XYZ, situat en els Estanys d'Almenara, va acollir ahir una mostra d'objectes usats en la vida quotidiana dels soldats que van participar en la Guerra Civil. En l'exposició, cedida per l'Asociación Cultural Pertrechos de la Guerra Civil Española s'han pogut contemplar diversos objectes de l'àmbit personal o d'ús diari dels combatents de tots dos bàndols. 

pertrechos1

 

 

Així les més de 500 persones que han passat han pogut veure carteres,  billets i monedes de l'època, rellotges, ulleres, fotografies, desinfectadors, roba, cascos, màscares, pales, pics, poals, forquetes, sivelles de cinturó… així com també una col·lecció de llibres del moment. No va faltar tampoc un apartat per als objectes de caràcter sanitari. Així s'ha pogut veure una llitera de trinxeres, material quirúrgic, medicines i pomades, benes, adrenalina, crosses de fusta, serres, pinces, llavamans, plat i tisores entre altres utensilis. A més també hi ha hagut una sèrie de figurants amb vestits militars de l'època.

La iniciativa s'emmarca dins de les activitats extraordinàries del Centre d’Interpretació de la Línia XYZ d'Almenara que durant febrer i març estarà obert per a poder veure la col·lecció permanent de dimecres a divendres al matí. A més hi haurà ruta per les restes de la línia XYZ el dissabte 29 de febrer, així com els dies 1, 14, 15, 28 i 29 de març. Per a participar en les rutes gratuïtes ha de formalitzar-se una inscripció prèvia en el correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

pertrechos2Finalment destacar que el 21 de març serà la pròxima activitat extraordinària, una trobada amb la localitat de Santa Cruz de Moya, lloc on acaba la XYZ. Aqueix dia hi haurà una sèrie de conferències i activitats complementàries.

 

 

 

 

 

pertrechos4

pertrechos5

pertrechos6

pertrechos7

pertrechos8

pertrechos9

pertrechos10

pertrechos11

pertrechos12

pertrechos13

pertrechos14

pertrechos15

pertrechos16

pertrechos17

pertrechos18

pertrechos19

pertrechos20

pertrechos21

pertrechos22

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

     

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació