ANUNCI.jpg

 

Finalitza la IV fase de restauració del Conjunt Memorial de Darrere del Castell d'Almenara en la Línia XYZ

S'han restaurat nous trams de trinxeres, parapets i un refugi inacabat

IVFase1_copia.jpg

Les obres de la quarta fase de recuperació i restauració del Conjunt Memorial de Darrere del Castell d'Almenara, en el context de la Línia XYZ, han conclòs amb èxit, marcant la continuació d'un projecte que es va iniciar fa quatre anys i que promet continuar en el futur.

Aquesta etapa de restauració s'ha centrat en la parteix sud-oest del conjunt, on s'han descobert dos trams de parapets separats, notables per la seua grossària de més d'un metre, la qual cosa els converteix en elements únics de la fortificació en la zona.

A més, s'ha restaurat una trinxera de planta sinuosa que segueix el seu curs pel vessant, envoltant un xicotet turó que alberga un niu de metralladora restaurat en la fase anterior. En l'extrem de la mateixa trinxera, es va trobar un buit excavat en el terreny que se suposa que anava a ser un niu de metralladores orientat al nord, encara que mai es va arribar a completar. També es va descobrir un refugi inacabat, conegut com a abric de tropa.

En fases anteriors, es van recuperar diversos elements en la zona de Darrere del Castell, com un blocaus, nius de metralladora, un tram de més de 100 metres de trinxeres i un polvorí. A més, es va rehabilitar un refugi antiaeri de muntanya, es va restaurar un nou tram de trinxeres, es va recuperar un parapet i es va escometre la restauració d'un niu de metralladora en altura.

Totes aquestes actuacions, igual que en fases anteriors, es van dur a terme gràcies a Arqueocas, sota la direcció de José Francisco Albelda, amb la col·laboració de la Brigada Municipal d'Obres i Serveis de l'Ajuntament d'Almenara, així com del personal contractat a través del Pla Emergeix.

El cost total d'aquesta fase de restauració va ser d'aproximadament 10.000 euros, amb al voltant de 9.200 euros subvencionats per la Generalitat Valenciana, específicament des de l'antiga Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. La resta del finançament va provindre de fons municipals.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, va destacar la importància d'aquesta iniciativa, que té com a objectius la recuperació del patrimoni relacionat amb la Línia XYZ en el municipi i la promoció de la Memòria Democràtica. Pérez va agrair la col·laboració de la Generalitat Valenciana i va expressar el seu desig que el nou govern regional continue impulsant programes similars per a preservar el patrimoni i la memòria històrica de la regió.

Finalment l'alcaldessa també ha volgut agrair la inestimable col·laboració de la propietat dels terrenys, així com les tasques realitzades per Arqueocas i la Brigada Municipal d'Obres i Serveis de l'Ajunt

 

    ANUNCI.jpg

 


                                                                                         logo-ojd-interactiva.png.webp

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació