Adjudicades les obres de restauració i consolidació de la Torre Bivalcadim a Almenara

L'empresa disposarà de dos mesos per a acabar les obres des del seu inici, que serà pròxim, una vegada culmine tot el procés administratiu

aguelet3.jpg

En un pas significatiu cap a la preservació del patrimoni històric local, l'Ajuntament d'Almenara ha atorgat oficialment el contracte per a la restauració i consolidació de la Torre Bivalcadim (l’Agüelet) a l'empresa Retineo Enginyeria S.L. L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, va anunciar l'adjudicació, destacant que aquesta iniciativa compleix amb un dels objectius fonamentals de l'equip de govern: la restauració i recuperació del Castell d’Almenara, començant amb l’Agüelet segons el que s'estableix en el pla director.

L'obra, l'execució de la qual està programada per a iniciar en breu, té un termini de dos mesos i ha de completar-se abans de maig de 2024, una vegada s'hagen finalitzat tots els tràmits administratius necessaris.

El cost total de l'actuació ascendeix a 184.003,80 euros, dels quals 150.000 euros seran finançats a través d'una subvenció atorgada per la Presidència de la Generalitat Valenciana en la legislatura anterior. La resta serà sufragada pels fons municipals de l'Ajuntament d'Almenara.

L'alcaldessa Pérez va subratllar la importància d'aquesta iniciativa en recordar el procés que va conduir a aquesta etapa, incloent-hi el canvi de titularitat dels terrenys de l’Agüelet i l’Agüeleta en una sessió plenària al novembre de 2018, així com l'elaboració del Pla Director per a avaluar l'estat i les accions necessàries. Aquests passos previs van aplanar el camí per a l'adjudicació i el pròxim inici de les obres.

Pérez va emfatitzar que l'objectiu no es limita a la restauració de l’Agüelet, sinó que abasta la totalitat del Castell d'Almenara. El pla és abordar les intervencions per fases, buscant ajudes econòmiques de diverses administracions per a aconseguir la recuperació integral del Castell.

L'alcaldessa va expressar el seu agraïment a totes les institucions, entitats, col·lectius, associacions i persones particulars que han col·laborat en aquest esforç continu per a iniciar la restauració del Castell, convertint així els objectius planificats en una realitat tangible.

bannerdigital.pngashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació