Almenara acull la presentació dels projectes de #FuturSostenible de l'alumnat de l'IES Almenara

La iniciativa impulsada per la Fundació Novessendes amb la col·laboració de l'ajuntament i l'institut incideix l'aprenentatge de l'Economia del Bé Comú

futursostenible1.jpg

El Saló de Plens de l'Ajuntament d'Almenara va acollir ahir la presentació dels projectes elaborats per l'alumnat d'Economia de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat de l'IES Almenara dins de la iniciativa “#Futur Sostenible: Aprenentatge-Servei i l’Economia del Bé Comú a l’ESO i Batxiller” impulsada des de la Fundació Novessendes amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Almenara i de l'IES Almenara.

Així s'han presentat en societat els cinc projectes elaborats per l'alumnat. Un dels projectes, que ja està en marxa, es tracta de “el Racó” que aposta per la creació d'un espai per a xarrar amb tranquil·litat al pati del centre. El segon, vinculat a aquest, es tracta de fomentar la neteja i manteniment, bàsicament d'aquest espai.

Un altre dels projectes presentats és el de “les aixetes” amb la finalitat d'impulsar una xarxa de fonts, prop de les pistes esportives del centre, com en altres punts i paratges de la localitat. També s'ha presentat una iniciativa titulada “Camins Segurs” basada en la senyalització de rutes ciclistes fins a la platja. Finalment, també s'ha presentat el projecte “Escoles Obertes” amb la iniciativa d'obrir a la vesprada o en cap de setmana espais com el col·legi, el poliesportiu o el camp de futbol.

En l'acte ha estat l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, que ha valorat les iniciatives dels joves. En aquest sentit ha destacat que en algunes d'elles, després de conéixer-les recentment de primera mà, l'ajuntament ja està treballant perquè es convertisquen en realitat.

Després de la presentació dels projectes, s'han realitzat dues xarrades, una des de Cuinatur i una altra des de Grupo la Plana. Una actuació de màgia sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a càrrec de ALC, Consultora del Bien Común.

La iniciativa, a més d'Almenara, també s'està desenvolupant en altres instituts de la Vall d'Uixó, Betxí i Borriana.

 

BASE faldon ESAP LA VALL

 

presidencia_h3.jpglogo-ojd-interactiva.png.webp

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació