Almenara duplica la recollida selectiva de matèria orgànica en 2023

L'increment del reciclatge de paper i cartó va ser d'un 18,15% i el d'envasos d'un 6,27%

contenidors_nous.jpg

La recollida selectiva de la fracció de matèria orgànica a Almenara durant l'any 2023 ha experimentat un notable augment, duplicant les xifres de l'any anterior. Segons fonts del Consorci de Residus, s'han recol·lectat un total de 35,22 tones de matèria orgànica al llarg del passat exercici, en comparació amb les 18,02 tones registrades en 2022, any en què es van implementar els contenidors marrons a la fi de gener. Això representa un increment del 48,83% respecte a l'exercici anterior, considerant que en 2022 la recol·lecció es va iniciar el 19 de gener amb la instal·lació dels esmentats contenidors.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha ressaltat la importància d'aquesta evolució, declarant: "Vam ser pioners en la recollida de la fracció orgànica, i les dades reflecteixen el nostre compromís, ja que hem duplicat la quantitat recol·lectada en l'últim any, gràcies a la col·laboració dels nostres veïns".

Quant a la recollida de cartó i paper, s'ha observat un augment del 18,15% en 2023 en comparació amb 2022, representant un increment de 10.440 kg. Així mateix, la recol·lecció d'envasos lleugers ha experimentat un creixement del 6,27%, amb un augment de 3.370 kg, passant de 53.720 kg en 2022 a 57.090 kg en 2023. A més, es destaca que durant 2023 es van recol·lectar 69.580 kg de vidre.

L'alcaldessa va emfatitzar el compromís continu del municipi amb el reciclatge, no sols de matèria orgànica, sinó també de paper, cartó, envasos i vidre, com a part de la política local en favor de la sostenibilitat. En aquesta línia, l'Ajuntament d'Almenara té previst per al present any augmentar i renovar el parc de contenidors de cartó, vidre i envasos lleugers en la localitat, amb la finalitat de promoure i facilitar encara més el procés de reciclatge. 

 

BASE faldon ESAP LA VALL

 

presidencia_h3.jpglogo-ojd-interactiva.png.webp

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació