Almenara adequarà l'antic abocador com a aparcament als Estanys

ab webEls visitants hauran d'abonar un preu simbòlic per estacionar, mentre que els veïns i persones amb mobilitat reduïda, podran aparcar de manera gratuïta. La recaptació s'invertirà en la millora del paratge. S'activarà per a la Setmana Santa de 2018

L'Ajuntament d'Almenara pròximament realitzarà les actuacions necessàries per a adaptar l'antic abocador de la localitat, tancat en 2005 i situat al costat del Paratge dels Estanys com a zona d'aparcament per a l'àrea amb l'objectiu de facilitar un lloc per evitar les aglomeracions que es produeixen, així com el pas de vehicles d'emergències al paratge en cas que fóra necessari. Per a realitzar l'actuació s'utilitzaran part dels 86.000 euros que la Generalitat Valenciana ha destinat a l'Ajuntament d'Almenara dins del Fons de Compensació Municipal, que enguany s'ha engegat. L'actuació està prevista que estiga executada en la pròxima Setmana Santa.


Aquesta actuació vindrà acompanyada d'una altra mesura, i és que els visitants que arriben fins a Els Estanys hauran d'abonar una quantitat simbòlica per a poder estacionar al costat del Paratge Natural, diners que s'invertiran sempre en la millora del paratge. En aquest cas des de l'Ajuntament d'Almenara, l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha assenyalat que “els veïns d'Almenara no hauran de pagar per usar aquest aparcament, doncs repartirem una sèrie de targetes o mecanismes similars perquè puguen passar a la zona d'aparcament de manera gratuïta”. Tampoc pagaran les persones amb mobilitat reduïda o que tinguen alguna discapacitat i que acudisquen a la ruta inclusiva dels Estanys d’Almenara. Per a tot açò s'instal·larà una caseta de control.


L'alcaldessa Estíbaliz Pérez ha destacat que “amb aquesta mesura volem d'una banda evitar aglomeracions i per una altra facilitar l'aparcament controlant l'accés al paratge, açò sí sempre tenint en compte que els veïns d'Almenara no van a pagar per accedir”. Es tracta d'una aposta “per seguir millorant l'espai natural, per aprofitar i endreçar l'antic abocador i facilitar els accessos a la zona”. 


Cal recordar que altres municipis, com és el cas del valencià d'Anna, també cobren per l'accés a l'aparcament de l'albufera (llac) de la localitat als visitants, mentre que els veïns tampoc paguen. En aquest cas la intenció és que la pròxima Setmana Santa estiguera actiu en els Estanys d’Almenara un mecanisme similar.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació