Borriana presenta el projecte d'implicació i inclusió social juvenil “Joves per Borriana”

jovesperborriana2 CopyEl regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, ha presentat al costat dels representants de Món d'Animació, una nova campanya per a la millora de la inclusió de persones amb diversitat funcional en les agendes i programacions culturals, esportives o d'oci de la ciutat.

 

Es tracta de la campanya “Joves per Borriana” que tal com ha explicat el responsable de Món d'Animació, Rafa Gallent, “iniciem aquest mateix mes de febrer amb la primera de les iniciatives que arribarà aquest mateix diumenge amb la participació de més de cinquanta persones amb diversitat funcional en la Cursa de Sant Blai, per més endavant seguir facilitant i proporcionant els recursos necessaris perquè aquestes persones seguisquen participant en tot tipus d'actes, esdeveniments, projectes… sense que la diversitat funcional signifique cap problema”. El mateix Gallent ha explicat que “durant els mesos de febrer i març ens mourem en una fase de diagnòstic en la qual, junt a quatre professionals ens reunirem de forma setmanal per anar analitzant i aportant proposades de cara al futur, però crèiem que començar amb la participació en la Cursa de Sant Blai podia ser més que positiu i donaria major visibilitat al projecte”.
Prèviament, el regidor de Serveis Socials, Manel Navarro, s'ha mostrat “molt content de vore com avui mateix en la presentació de la campanya ja som tanta gent implicada i que desitja formar part d'ella, així que és realment un orgull poder fer-la pública i compartir-la amb tots els que formen part”. Navarro ha volgut donar les gràcies a “col·lectius i associacions com Porta Oberta, l'Agrupament Escolta, Buris-Anna, Acodis, Creu Roja, Empelt, l'alumnat del CEE Pla d'Hortolans o Marivi Sancha per la seua feina, que avui ens acompanyen, a més de Món d'Animació per plantejar-nos el projecte i per haver fet que en poc temps hi haja tanta gent implicada, això significa que era necessari a la nostra ciutat i que, molt probablement “Joves per Borriana” ha arribat per quedar-se molt temps”. El mateix Navarro ha detallat que “el projecte va més enllà del simple oci per a les persones amb diversitat funcional, ja que acaba implicant a regidories com a Esports, Turisme, Joventut, Cultura i com no, Educació, per la qual cosa es convertix en transversal i va més enllà de simplement acompanyar o ajudar en la participació en actes i esdeveniments”.
Finalment, la també membre de Món d'Animació, Inma Pascual, ha volgut tancar la presentació explicant als joves que formen part del projecte que “sense vosaltres no anem a cap lloc, per tant el motor que fa funcionar aquest tipus de campanyes i projectes és el de compartir les diferents realitats de la joventut de Borriana, i així, aconseguir un aprenentatge continu que podrà aportar-nos la comprensió, els nivells d'atenció i recursos personals perquè tots siguem protagonistes i partícips de la vida cultural, d'oci, festiva, tradicional o esportiva de la ciutat”. 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació