Borriana està preparada per a la celebració d'un EMAC en el qual les dones seran les grans protagonistes

emacpresent CopyL'actuació de Christina Rosenvinge que tindrà lloc diumenge que ve a partir de les 20:00 hores en el CMC La Mercè, serà només “la cirereta final per a una segona edició del festival de música i art contemporani EMAC, encara que des del mateix divendres dia 3 a partir de les onze del matí ja s'iniciarà la programació amb la ROOHM Stage en l'escenari emac situat al mateix pati de la Mercè”.

Així ho ha indicat el màxim responsable de cultura a nivell municipal, Vicent Granel, durant la presentació final del festival que ha tingut lloc durant el matí en un amfiteatre de la Mercè que vivia els seus últims preparatius un dia abans de l'inici del festival. El mateix Granel ha recordat que “vist l'èxit de la primera edició celebrada el passat any, hem decidit seguir apostant fort per un EMAC que el que pretén és acostar de forma totalment gratuïta tant a referents a nivell de música electrònica i indie o també a l'apartat de les exposicions, on més de 20 artistes mostraran la seva obra durant el cap de setmana”.

Tal com ja va succeir en l'estrena de l'EMAC en 2016, el festival està fortament marcat per la presència femenina d'artistes, “la qual cosa esperem que també es convertisca en tendència, ja que en la gran majoria de festivals, especialment musicals, la seva presència segueix sent menor de la que ens agradaria”, ha explicat Granel. Artistes com Martina Almela, Celeste Ciafarone, Macarena Rubio o Sara Bellés seran només algunes de les que mostraran les seves creacions durant aquesta edició de l'EMAC, a més de la representació local a càrrec dels membres d'Estudi Isósteles. Tal com ha volgut detallar el director del festival, Vicente Tormo en la mateixa presentació, “ho tenim tot llest perquè demà a partir de les onze l'escenari emac comence amb el ROOHM Stage, mentre que tan sols una hora després, a partir de les dotze, s'inicie l'activitat en l'escenari Plaça al costat de La Mercè, amb els primers dj's que punxaran en el festival”.

En l'escenari Amfiteatre de la Mercè obriran el foc a partir de les 19:00 hores WWAT i Balago. Tormo també ha recordat que el dissabte “a partir de les tres de la vesprada rebrem en l'escenari emac a gent del nivell de Red Three, Geografies, Marion Harper, Bearoid, Musseles o Vini & Kim dj's”. Des de les dotze del migdia, l'escenari Plaça també acollirà les sessions de Equisdé, Dj Coco o Howpopisnow djs. Durant la nit del dissabte l'acció la posaran en el Off Festival que tindrà lloc en el Naraniga, Holzwarth & Hauser a partir de la mitjanit.

Tal com ha explicat Tormo, el diumenge serà un dia més que especial ja que “des de les sis de la vesprada es podrà gaudir a l'interior de la Mercè de les actuacions de CARLA, el trio novaiorquès Half Waif i finalment, a partir de les 20:00 hores, Christina Rosenvinge”, encara que ja durant el dia Toyselektor o el col·lectiu Camí Fondo mostraran els seus projectes artístics en l'escenari emac.

A més, tant el regidor de Cultura com el director del festival han insistit en “la celebració de fins a quatre tallers que, vist l'èxit del passat any, hem decidit tornar a incloure i ampliar en l'edició de 2017”. El divendres té lloc el dedicat a “Mi primer Fanzine, Elefanzine” pels més menuts, el dissabte “Mi Ciudad” de Arquilecturas en el qual es podrà conèixer una Borriana diferent gràcies al treball amb el cartró, i el diumenge en el mateix horari de les 12:00 hores arribarà “No sé dibujar” de María Rodilla, al que seguirà “WorkShop de Retrato” by Belén Segarra.

Granel i Tormo s'han mostrat molt contents “amb el treball previ realitzat en els últims mesos per portar a Borriana a artistes de tant nivell, i volem agrair a tots i totes aquelles que d'una forma o una altra han fet possible que en tan sols dos anys l'EMAC haja crescut fins al nivell que esperem vore aquest cap de setmana”.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació