El Palau de la Generalitat s'obrirà per a celebrar que les falles són Patrimoni Inmaterial de la Humanitat

Falles2017 01El Palau de la Generalitat se suma a la celebració de les Falles 2017 a través d'un programa d'activitats que pretenen acostar aquesta institució a totes les persones que visiten València amb motiu d'aquestes festes, declarades patrimoni immaterial de la humanitat. 


Les activitats arranquen aquest dilluns 13 de març, dia en el que es podrà visitar la Falla del Palau en el Pati Gòtic. Es tracta d'un monument que representa la tradicional plantà 'al tombe'. A partir de dilluns i fins el 19 de març, per tant, es podrà visitar la falla, ja que durant aquestos dies el Palau tindrà les seues portes obertes, de 10.00 hores a 19.00 hores. Els dies 17 i 18 l'horari de visita es veurà reduït de 10.00 hores fins a les 14.00 hores, amb motiu de l'Ofrena. 

La Generalitat ha volgut convertir el Palau en una comissió fallera popular en la que tots els valencians i visitants podran veure una falla, al temps que compartir l'esperit faller mentre visiten les principals estàncies de l'edifici que representa a tots els valencians. 

En el recorregut que es podrà fer per l'interior del Palau, es podran trobar versos al·lusius a cadascuna de les sales, semblants als que es posen als monuments fallers. Els visitants podran endur-se un record faller de la visita a un Palau que està en l'epicentre de la festa. 

No obstant açò, ja es pot visitar l'exposició de l'artista Doro Balaguer, situada també en la Sala Escrivania del Palau de la Generalitat, que commemora l'obra del pintor valencià. 

També del 15 al 19 de març es portaran a terme una sèrie de projeccions audiovisuals, 'mapping', sobre la façana de la Torre Vella del Palau, com ja es va realitzar amb motiu de la celebració del passat 9 d'octubre. 

D'altra banda, el dia 17 de març, després de conèixer el veredicte del jurat, el Palau acollirà una recepció als representants de les falles guanyadores de 2017. 

Finalment, el 19 de març a les 19.30 hores es procedirà a la cremà virtual de la Falla Immaterial de la Humanitat, un projecte de la Universitat de València, que tindrà com a representació pública un espectacle de llums i so que es projectarà sobre la Torre Vella del Palau de la Generalitat. 

D'altra banda, tal i com ja va anunciar el President, la Generalitat premiarà els millors monuments de tots els municipis de la Comunitat Valenciana on se celebren les Falles. Es tracta d'uns guardons que també es faran extensibles a les Fogueres d'Alacant i a les Gaiates de Castelló, i amb els quals el Govern valencià pretén mostrar el suport a totes les falles del territori, ja que existeixen 114 municipis en la província de Valencia, sis en la d'Alacant i sis més en la de Castelló, on també es planten aquestos monuments.

tambor cora bajo

banner ser randero dto PSA

ashotur

san bernardo

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació