Habitatge aprova normes de convivència en 84 comunitats veïnals del parc públic de la Generalitat

Des de febrer s'han programat 171 sessions de diàleg i reflexió sobre la necessitat i proposta de normes de convivència

palau 2

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha aprovat 84 reglaments interns de comunitats veïnals del parc públic de la Generalitat. Amb això s'aconsegueix impulsar i reforçar la gestió de les comunitats i millorar la convivència dels residents.

El nou director de la EVha, Rafael Montero, ha ressaltat que l'aprovació d'aquests reglaments ha sigut possible gràcies a la posada en marxa l'estiu passat del Servei de Mediació del Parc Públic d'Habitatge. Segons ha explicat, es tracta de "una gran aposta per la intervenció social a través d'un treball d'acompanyament a les comunitats veïnals, unitats de convivència i persones adjudicatàries d'habitatges de la Generalitat".

Segons ha assenyalat Rafael Montero, amb això es pretén "augmentar el sentiment de corresponsabilitat en el manteniment i neteja dels habitatges i zones comunes, però també fomentar valors que promoguen la cohesió social i l'augment d'habilitats per a la resolució de conflictes, promoure benestar i el desenvolupament personal" dels residents.

'La nostra comunitat també és la nostra casa' és una de les accions impulsades pel servei de Mediació per a aprovar aquests reglaments d'ús intern com a instrument d'organització i millora de la convivència.

Des del febrer passat s'han programat 171 sessions de diàleg i reflexió sobre la necessitat i proposta de normes de convivència amb persones adjudicatàries d'habitatge públic. Aquesta metodologia participativa ha permés que fins ara s'hagen aprovat 84 reglaments interns, ja que les veïnes i veïns se senten més identificades amb els acords que s'adopten en sentir-se part del procés, augmentant així el seu sentiment de pertinença i corresponsabilitat.

El Servei de Mediació del Parc Públic d'Habitatge està format per un equip de 60 professionals en treball social i administració de finques que atenen els residents de 5.229 habitatges públics, actuant sobre un total de 507 comunitats veïnals de 38 grups d'immobles de 22 municipis de la Comunitat.

Dins de les línies principals d'intervenció destaca la millora de la convivència com a eix vertebrador d'accions encaminades a la sostenibilitat i cohesió social, utilitzant la metodologia d'investigació acció-participativa i treball en xarxa com a elements fonamentals per a l'acció i intervenció comunitària.

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

     

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació