Isabel Ferreres i Eduardo Riego, esportistes més destacats de 2017 a la Vall

GALA ESPORT 2017 26 1 18

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha celebrat la Gala de l'Esport, recuperada després de quasi una dècada d'absència, amb l'objectiu de “reconèixer els assoliments esportius a les persones i entitats que l'any passat van aconseguir èxits en els diferents àmbits als quals han presentat candidatura”, tal com va expressar el regidor de l'àrea, Higi Daniel. A esta edició s'han presentat 45 candidatures, que han sigut valorades per un jurat.

En l'àmbit de l'esport de competició oficial i alt nivell, el premi d'esportista masculí més destacat ha sigut para Eduardo Riego, campió d'Espanya de MMA +100 kg, i el femení per a la ciclista Isabel Ferreres, tercera classificada en el Campionat d'Espanya en pista de persecució individual. Mur i Castell ha obtingut el de club més destacat, Carles Segovia (taekwondo) el d'entrenador més destacat i Yolanda Riego (fitkid) el d'entrenadora més destacada.

Quant a esport promesa, l'esportista més destacat ha sigut Toni Martí, subcampió d'Espanya de MMA, i l'esportista ha sigut Yaiza Sanz, campiona autonòmica de triatló en els Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana i octava en el Campionat d'Espanya. El club més destacat ha sigut el Club La Vall gràcies als seus equips cadet de lliga autonòmica i juvenil de lliga nacional. Finalment, s'ha reconegut a l'IES Benigasló per la realització d'activitats esportives que eduquen en valors.

En l'àmbit de l'esport en edat escolar, el guardó d'esportista més destacat ha sigut compartit entre els germans Carlos Martínez i Frank Martínez, or i plata autonòmic de taekwondo i cinquè i sisè lloc en el Campionat d'Espanya. L'esportista més destacada ha sigut la gimnasta Andrea Molina, campiona d'Espanya en paral·leles. L'equip més destacat ha sigut l'aleví del Club La Vall que va finalitzar la lliga invicte. També s'ha reconegut al CEIP l’Assumpció per ser l'únic de la província de Castelló que va presentar un equip al Campionat Autonòmic d'Orientació.

En el bloc de l'esport local, l'esdeveniment esportiu més destacat ha sigut el Campionat d'Espanya de Duatló organitzat per Trilavall. L'escola d'este club també ha rebut un guardó per la promoció de l'esport de base, mentre que l’Escola del Club d’Atletisme s'ha portat el de foment de la igualtat de gènere en esport base.

El Club d’Atletisme ha obtingut el d'entitat que més recolza l'esport popular i el BCS Trail d’Uixó el de club que més ha promogut la igualtat de gènere per la celebració de la III Woman Trail en la qual van participar 500 dones. L'entitat que més ha promogut la integració de persones amb diversitat funcional ha sigut el Centre Ocupacional Belcaire per organitzar les jornades d'esport inclusiu. Per a finalitzar, el premi al millor assoliment esportiu a nivell autonòmic, nacional o internacional ha sigut per a Shotokan pels resultats obtinguts en el Campionat d'Europa de Fitkid.

MÈRIT ESPORTIU

L'últim dels reconeixements ha sigut el de mèrit esportiu per tota una trajectòria esportiva, obtingut per l'atleta multidisciplinari Vicente Calvo: campió d'Espanya de persecució olímpica (1997), campió autonòmic de carreres de muntanya (2010), campió autonòmic de marató (2010), guanyador i recordista de la MIM (2011), campió d'Espanya i bronze europeu de duatló curt (2015) i campió d'Espanya de triatló de mitja distància (2016).

El regidor ha destacat que la Vall d'Uixó és “una ciutat amb molta tradició esportiva”, doncs compta amb “milers d'esportistes, des d’amateurs a professionals” i desenes de clubs que “promouen una manera de vida sana” i que “dia a dia ensenyen els valors de l'esport: el companyerisme, la superació, la dedicació, l'esforç, la integració i la igualtat”.

Els trofeus que han arreplegat els esportistes guardonats han sigut realitzat pels usuaris del Centre Ocupacional Belcaire, que treballa per “la rehabilitació i integració social de persones amb diversitat funcional de la Plana Baixa”, ha destacat Daniel. A més, durant la gala també s'ha comptat amb les actuacions de Club Gimnàstic La Vall, Rythme Escola de Dansa i Arts, Gimnàs Sutemi, Gimnàs Ventura i Shotokan.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació