Esquerra Unida de la Vall reitera la necessitat de llevar la Creu de la Plaça de la Pau

Paco Porcar 11 4 18ÀUDIO| El portaveu del Consell Polític, d'Esquerra Unida de la Vall ho explica a l'entrevista.

COMUNICAT DEL CONSELL POLÍTIC D'ESQUERRA UNIDA DE LA VALL D'UIXÓ

 

Davant l'aparició de la Plataforma Ciutadana “Salvem la creu”, el Consell Politic d'Esquerra Unida de La Vall d'Uixó, a través del seu portaveu Francisco Porcar, ha manifestat el següent:

1º.- No existeix cap dubte que la creu de la Plaça de la Pau és un monument d'exaltació de la dictadura franquista. No caben interpretacions en aqueix sentit.

2º.- Els qui demanen que no es retire aqueix símbol franquista estan demanant que s'incomplisca la llei.

3º.- Però, sobretot, s'estan oposant a la justícia deguda a totes les víctimes de la brutal repressió del franquisme, neguen la degudareparació de la memòria de les víctimes demanant que es mantinga un monument que és exaltació de la dictadura. La cultura democràtica hauria d'unir-nos a tots en la reparació de les víctimes de la repressió franquista. És una qüestió de dignitat democràtica, que mira al futur i a l'afirmació dels valors democràtics. És de justícia retirar tots els símbols de la dictadura dels espais públics.

4º.- Sobre l'origen de la dictadura franquista i de monuments d'aquest tipus, per més que alguns vulguen tergiversar la història, per a qualsevol demòcrata, siga de la tendència que siga, caben poques interpretacions. Els fets són molt clars: va ser el resultat d'un colp militar, impulsat per la dreta més reaccionària i antidemócrata, contra un república democràtica. Va ser l'actuació dels
colpistes la que va provocar una sagnant guerra i una no menys sagnant dictadura, la pàgina més negra de la història d'Espanya en el segle XX. No oblidar-ho és la millor forma que no es torne a repetir. Qualsevol símbol d'exaltació d'aqueixa dictadura és una ofensa per a qualsevol demòcrata i per als valors democràtics.

5º.- D'altra banda, molts cristians també se senten profundament ofesos per la constant manipulació que la dictadurafranquista va fer de símbols cristians com la creu per a intentar justificar la seua brutal repressió. Per tant, retirar aqueixa creu no és retirar cap símbol cristià, sinó un monument d'exaltació d'uns colpistes i d'una dictadura.

6º.- Per tot açò, Esquerra Unida de la Vall hem defensat i seguirem defensant que el monument franquista de la Plaça de la Pau ha de ser retirat ja.

 jandro bajo

banner ser randero venta online

san bernardo

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació