L'Agrupació de Protecció Civil de la Vall va realitzar 7.961 hores de voluntariat al 2016

16388363 1209560252476331 6691942449649406548 nL'agrupació de Protecció Civil de la Vall d'Uixó va realitzar 7.961 hores de voluntariat el passat 2016, repartides entre 478 serveis prestats pels seus 25 membres. El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Ferreres, ha destacat "l'esforç i dedicació" de tots els voluntaris “perquè realitzen un treball altruista sense demanar res a canvi i que va en benefici de tots els vallers i valleres”.

Dels 478 serveis que van dur a terme, 81 van ser culturals, 77 preventius i 52 festius. La resta es reparteixen entre col·laboracions amb altres agrupacions, recolzament en la Llar Sagrada Família, esdeveniments esportius, infantils, taurins o solidaris, entre d'altres. A més cal destacar que l'estiu passat van obrir un punt d'atenció i de primers auxilis en el Paratge de Sant Josep.

En este sentit, Ferreres ha destacat que la presència de Protecció Civil “és habitual en tots els actes que comporten aglomeracions de persones, realitzant tasques de suport i reforç a les forces de seguretat i emergències”. De fet, han col·laborat activament en la senyalització de camins i rambles durant els últims temporals.

Des de l'actual equip de govern s'està apostant per formació contínua dels voluntaris, de manera que han assistit a un curs de primers auxilis en les instal·lacions de l'Ivaspe. I en el centre social de Les Llimeres s'han celebrat unes jornades teòrico-pràctiques sobre ús i control de transmissions, relacions amb la Policia Local i control d'incendis.

Una de les últimes accions formatives en les quals han participat ha tingut lloc a l'interior de les Coves de Sant i ha consistit en un rescat en el tram apte per a les visites turístiques però sense llum elèctrica, per la qual cosa un grup de voluntaris va actuar amb vestit de neoprè i casc amb llum frontal “per a estar preparats per a este tipus de situacions”.

Ferreres ha posat en valor “la gran professionalitat i la preparació” de l'agrupació de Protecció Civil, també valorada fora del municipi, ja que la presència dels voluntaris va ser requerida en diverses ocasions l'any passat en esdeveniments com el festival Medusa Sound (Cullera) o les festes d'Onda, la Llosa, Alfondeguilla o Segorbe.

Cal destacar que este cos no solament presta els seus serveis en actes festius, “que són els més cridaners o coneguts per la gent”, tal com ha assenyalat l'edil. De fet són els encarregats de revisar periòdicament els hidrants situats en el terme municipal per a comprovar que estan en condicions en cas d'incendi i també informen sobre la prohibició de fer foc segons el nivell de pre-emergència i el risc existent.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació