La Vall d'Uixó aposta per la renovació de voreres i la creació de passos adaptats

Francesca Bartolome 11 7 18ÀUDIO| La regidora d'Urbanisme, Francesca Bartolomé ens acosta tots els detalls i les obres previstes per a la resta d'any. 

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha habilitat 44 passos accessibles en esta legislatura, 14 d'ells enguany. En este primer semestre s'han renovat 524 metres quadrats de voreres: 330 en la plaça del Mercat i la resta en la Moleta, Colonia Sant Antonio i carrer les Eres, on la brigada municipal està treballant esta setmana “per a adaptar les voreres a la normativa i fer quatre accessibilitats”, tal com ha explicat la regidora d'Urbanisme, Francesca Bartolomé.

Bartolomé ha assenyalat que dins del pla d'accessibilitat “seguim criteris tècnics i anem actuant a poc a poc, dins de les nostres possibilitats, incloent en cada pressupost una partida específica per a estes qüestions que garanteixen la igualtat” perquè “tots tenim el mateix dret d'anar per la nostra ciutat”.

En este sentit, ha remarcat que l'actual equip de govern pensa en “col·lectius en els quals fins ara ningú havia pensat” i “escolta les reivindicacions de la Comissió d'Accessibilitat, que sobretot ens ha demanat que s'adapten les zones més cèntriques i els voltants dels edificis públics, com el Mercat, la Biblioteca o el Teatre”.

Entre els 44 passos adaptats que s'han culminat en estos tres anys cal destacar els de l'avinguda Sud-Oest, carrer Octavi Ten, avinguda Cor de Jesús, carrer Ramón y Cajal i sobretot l'entorn de la seu de l'EPA i l'EOI, que “malgrat ser un edifici de nova construcció no es van fer les accessibilitats que marca la normativa”.

PRÒXIMS TREBALLS

Els pròxims treballs consistiran en la construcció d'una nova vorera d'1,80 metres, el mínim legal, en el carrer Juan Capó (des de l'avinguda Jaume I fins a avinguda Agricultor) “per a facilitar el trajecte cap al centre de salut”. L'actual és “molt irregular i s'han produït diverses caigudes”. Amb estes obres “complirem amb una reivindicació veïnal” en una zona molt transitada, ja que és un dels accessos al pàrquing de Mercadona.

Enguany també es realitzaran passos adaptats en la zona del talús del final de la Carretera Segorbe, que connecta amb el Paratge de Sant Josep i amb el nou carril bici i per als vianants. I en la pròxima legislatura “el pla arreplegarà també tota la circumval·lació de la ciutat”, ha finalitzat l'edila.

banner ser randero venta online

san bernardo

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació