L'Ajuntament de la Vall crearà equips de mediació en els 15 centres educatius del municipi per millorar la convivència

inter 1 CopyL'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha clausurat aquest matí en l'IES Benigasló els tallers d'interculturalitat, que són l'inici que “del gran projecte que començarà el 20 de febrer per a crear equips de mediació per millorar la convivència escolar”, tal com ha explicat la regidora d'Educació, Carmen García. Un total de 30 docents dels 15 centres educatius de la Vall rebran formació per a implantar-lo.

En aquest sentit, García ha destacat que “la convivència, la pau, la tolerància, la igualtat i la lluita pels drets humans no es pot quedar a celebrar el Dia de la Pau o a fer uns tallers, sinó que és una aposta global per fer de la Vall d'Uixó una Ciutat Educadora, amb una ciutadania crítica, compromesa i responsable”.

El regidor de Serveis Socials i primer tinent d'alcalde, Antoni Llorente, també ha visitat l'última sessió d'aquests tallers d'interculturalitat, impartits per Marta Pereyra a l'alumnat 3º de Primària en els CEIP i de 3º d'AÇÒ en els IES. Es tracta de “sessions didàctiques i participatives, que enguany s'han ampliat a Primària.


Els alumnes i alumnes han participat en un joc a l'estil de "Pasapalabra" en el qual “han conegut els orígens de la nostra cultura i com existeixen molts elements d'altres cultures”, ha apuntat l'edil. Per exemple, més de 4.000 paraules del castellà i el valencià provenen de l'àrab.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és “fer reflexionar i conscienciar als xiquets i joves sobre els valors d'igualtat, respecte i convivència pacífica”. Aquesta és també una dels vessants que inclou el pla d'integració i convivència 2016-2019 de la ciutat, que és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament, centres educatius i entitats socials.

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació