L'Ajuntament de la Vall d'Uixó portarà al Jutjat de primera instància el cas dels nínxols buits després de l'arxiu de la Fiscalia

làpida Aitor

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha decidit portar al Jutjat de Primera Instància el cas dels nínxols buits al cementeri de la Vall d'Uixó. El proper dilluns es nomenarà l'instructor del cas. La decisió arriva després de que la Fiscalia de Castelló haja decidit arxivar el cas perque considerava que faltava documentació i que no hi havia normativa en quan als torns. A l'audio podeu escoltar un resum de la compareixença d'Antoni Llorente, primer tinent d'alcalde:

El primer tinent d'alcalde, Antoni Llorente ha assenyalat que respecta la decissió però que van a portar-ho al Jutjat perque així ho marca la llei i s'indica en la propia resolució que es la manera d'actuar si no s'està d'acord.

Llorente no compren com es diu des de Fiscalia que en l'ordenança local no parla de l'orde a l'hora del soterrament i nínxols quan des del govern s'assenyala que figura "claríssimament al article 39" per tant assenyalen que "Fiscalia podia haver preguntat si no ho trobava" al igual que "podia haver preguntat sobre l'Informe de l'INE on diu que no hi ha cap persona amb el nom d'Aitor Irueta Oteiza, cosa que a l'Ajuntament de la Vall d'Uixó tenim amb informe oficial i no han volgut pregutar". Per tant, esta documentació s'adjuntarà i aportarà als tribunals on anirà ara el cas dels nínxols buits. Llorente s'ha extranyat molt que Fiscalía "no haja preguntat ni s'haja interesat a l'Ajuntament sobre la documentació que faltava segons ells i que podiem haver aportat, no entenem que no hagen preguntat res, quan sempre pregunten, cosa molt extranya".

Al mateix temps, Llorente també ha volgut assenyalar que "ni el Partit Popular ni el senyor Óscar Clavell han comentat mai res al respecte, no han fet referència quan se li ha preguntat ni han donat explicació a la ciutadania, pero mai han dit res d'esta qüestió, i considerem que deuen una explicació als seus votants i al conjunt de vallers i valleres sobre qué va passar i per qué".

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació