Demà comencen els contacontes a la Biblioteca de la Vall d'Uixó

davlluchLa Biblioteca Municipal de la Vall d'Uixó iniciarà demà, dimecres 8 de febrer a les 18.00 hores, una nova edició del cicle de contacontes. El regidor de Cultura, David Lluch, ha destacat que es tracta d'una activitat d'animació lectora “divertida i lúdica” totalment gratuïta, dirigida a un públic familiar amb xiquets i xiquetes a partir de 3 anys.

Rubèola Eseà seran els encarregats d'obrir la temporada, amb 'El domesticador de llibres'. El cicle continuarà el 22 de febrer amb 'La princesa discreta' a càrrec de Germanes Donzel; el 8 de març amb 'La maleta dels contes: contes per a educar' de Felip Kervarek, amb una selecció especial de contes per a fomentar la igualtat entre homes i dones; i el 22 de març amb 'Al teu al voltant' de Marta Pereira i les seues marionetes.

Lluch ha afirmat que “una societat que llig i està formada és més humana i pròspera”. D'ací la importància "d'inculcar l'interès i l'amor per la lectura des de les edats més primerenques”. Per açò ha animat a totes les famílies “a participar en esta activitat i a fomentar també casa el gust per la lectura per a contribuir a un futur més amable”.

En este sentit, la Biblioteca Municipal també reprendrà esta setmana la iniciativa 'Bandits a la biblioteca, un contacontes musical molt heavy'. Esta activitat se celebra per primera vegada en el municipi i “combina l'animació lectora amb les necessitats i interessos dels adolescents”, ja que està destinada a l'alumnat de 1r d'ESO.

Uns 400 alumnes dels 3 instituts estan participant en estes sessions a càrrec de Rebombori Cultural i que compten amb “música, humor i molta imaginació, que atrapen des de l'inici de la representació i que estan obtenint resultats molt satisfactoris”, ha apuntat l'edil.

D'altra banda, durant tot este curs escolar estarà en marxa la XIV Campanya Municipal d'Animació Lectora Biblioteca-Escola, que enguany està dedicada a l'escriptor galés de literatura infantil i juvenil Roald Dah per a commemorar el 100 aniversari del seu naixement. Així, el grup local La Tramoya Teatre motiva l'alumnat a llegir “des de l'oralitat i l'expressió corporal”.

Entre les activitats que engloba este projecte dirigit als més de 3.000 escolars d'educació infantil i primària de la Vall d'Uixó i l'Escola Infantil Sagrat Cor estan la biblioteca mòbil, el taller de teatre per a segon cicle de primària, el taller d'improvisació per a tercer cicle de primària, i l'hora del conte per a infantil i primària.

Per a finalitzar, Lluch ha recordat que la Biblioteca Municipal ofereix contínuament activitats per a fomentar la lectura, com la Nit a la biblioteca per a xiquets i per a adults, que en els últims mesos han acollit un important èxit de participació.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació