l'Ajuntament de la Vall d'Uixó crea la comissió d'Igualtat i imparteix tallers als col.legis de la ciutat

igualtat 2 CopyL'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha creat la comissió d'igualtat, que té com a objectiu crear el primer pla d'igualtat de la ciutat. L'alcaldessa, Tania Baños, ha explicat que el primer pas ha sigut la realització d'un estudi i un diagnòstic per part de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I “sobre l'ús de llenguatge inclusiu, percentatge de dones i homes o conciliació en la nostra administració”.

 

En este sentit, ha assenyalat que des de les institucions “hem de donar exemple a la societat, perquè encara que hi ha gent que troba que estes polítiques no són necessàries el dia a dia ens demostra que sí, amb casos de violència masclista o diferència de salaris”. Per açò, “cal seguir treballant perquè queda molt per fer”.

La comissió d'igualtat està formada per representants dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament, els responsables de cada departament i membres de l'equip de govern. L'elaboració i aplicació del pla d'igualtat a nivell intern és el primer pas per a posteriorment ampliar-ho al conjunt de la ciutat.

Paral·lelament des de la Regidoria d'Igualtat i Fundació Isonomia s'està treballant a “promoure valors d'igualtat i coresponsabilitat en els xiquets i xiquetes, perquè són les persones que han de fer que en el futur no existisquen desigualtats per qüestió de gènere, orientació sexual, raça o religió”, ha apuntat la regidora de l'àrea, Francesca Bartolomé.

Per açò, durant este mes de febrer s'estan impartint els tallers 'Igualtat en ruta' a tot l'alumnat de 4t de Primària de la localitat, de manera que tal com ha destacat l'edila “els xiquets i xiquetes aprenen l'ús no sexista dels joguets, l'elecció no sexista de les professions, la cooperació, la resolució pacífica de conflictes i relacions igualitàries entre xics i xiques”.

Cal recordar que l'actual equip de govern ha augmentat un 100% el conveni amb Fundació Isonomia, després que l'anterior ho reduïra un 50%, perquè “la igualtat entre homes i dones és necessària per a construir una societat millor”, ha afegit.

 

CONCURS DE CARTELLS

 

La Regidoria d'Igualtat també ha llançat un concurs de cartells per a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, en el qual poden participar joves de 14 a 25 anys “que vulguen donar la seua visió a través de la fotografia, el disseny gràfic o el dibuix d'esta data”. El treball guanyador rebrà 250 euros i tots els participants s'exposaran durant la programació per a commemorar esta jornada.

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació