La Vall d'Uixó forma a 20 persones en tallers especialitzats en neteja i terriseria

DSC 0504 CopyL'Ajuntament de la Vall d'Uixó està impartint dos tallers de formació i inserció laboral en neteja i terrisseria ceramista, gràcies a una subvenció del Servef de 73.710 euros. En cada modalitat participen 10 persones i un docent, dins de l'aposta de l'actual equip de govern per “la formació i les polítiques actives d'ocupació”, tal com ha assenyalat el regidor d'Ocupació, Jorge García.

El taller de terrisseria ceramista consta de 640 hores (incloent pràctiques) i el de neteja de 240 hores. Tots els alumnes reben en finalitzar el curs un certificat de professionalitat que “els ofereix una nova oportunitat per a la seua inserció laboral en branques que tenen eixida, ja que les empreses estan demandant persones formades i amb un mínim d'experiència”.

L'alcaldessa, Tania Baños, ha destacat que la terrisseria és “un dels nostres oficis tradicionals” i que este programa va en la línia que “no es perda, perquè pot ser un potencial que contribuïsca al canvi de model productiu de la ciutat, millorant i adaptant al segle XXI allò que sempre hem fet bé i que ens caracteritza com a poble, i fins i tot aprofitar l'impuls turístic per a vendre estos productes típics.

De la mateixa manera, Baños ha afirmat que el sector de la neteja “compta amb una taxa d'inserció laboral alta”. De fet, varis dels participants en este mateix taller en l'edició de l'any passat “van trobar un treball, que al final és l'objectiu principal que es persegueix amb aquestes iniciatives formatives, per a ajudar a les persones que més ho necessiten”.

DSC 0552 Copy

García ha posat l'accent que des de l'Agència de Desenvolupament Local “estem treballant per a aconseguir totes les subvencions possibles per a continuar reduint el nombre d'aturats en la nostra ciutat, perquè este és el principal problema que patim”. En este sentit, també està en marxa un taller d'ocupació de jardineria i la segona fase del pla d'ocupació local, entre altres accions de formació i inserció.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació