L'Ajuntament de la Vall demana al govern d'Espanya que es puguen utilitzar els diners estalviats per a poder fer inversions

tania 0616 CopyL'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha reduït el deute municipal en 3.780.894,39 euros des de l'inici d'esta legislatura (juny de 2015), unes dades que tal com ha assegurat l'alcaldessa, Tania Baños, “signifiquen que anem pel bon camí i que estem fent una bona gestió econòmica”. En este sentit, al gener del 2017 el període mitjà de pagament a proveïdors s'ha situat en 51 dies, una reducció important respecte a la del primer trimestre del 2016, que era de 116 dies. Açò és fruit de “la gestió per a que les empreses que treballen per a l'Ajuntament cobren a temps”.

Així, ha recordat que “durant el seu govern Isabel Bonig va gastar 8 milions d'euros de més, per la qual cosa Óscar Clavell va haver de demanar un préstec per a pagar als proveïdors per la seua mala gestió econòmica”. Este préstec es va començar a amortitzar en el segon semestre de 2015 “perquè fins aleshores tenia carència i cada any hem de pagar 1,2 milions d'euros als bancs per esta situació”.

L'esforç en la contenció de la despesa també ha permès aconseguir un romanent de tresoreria en 2015 de 3 milions d'euros, “però la llei imposada per Mariano Rajoy ens obliga a destinar-ho a pagar deute als bancs en comptes de prioritzar la inversió en projectes per a millorar la ciutat i a ajudar a les persones”, ha indicat Baños.

Per açò, l'alcaldessa ha mostrat el seu suport a la negociació que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l'òrgan que representa a tots els ajuntaments, “va a obrir en 10 dies amb el Govern central per a reformar la llei de racionalització de l'administració pública perquè puguem gastar els diners estalviats a millorar la ciutat”.

“El que demanem és que ens deixen gastar els diners que tenim a arreglar els problemes de la gent, perquè la llei actual ens condemna als ajuntaments que estem fent els deures i gestionant bé a no poder fer inversions”, ha afegit.

Malgrat l'obligació de destinar el romanent al pagament de deute, Baños ha recordat que des de l'actual equip de govern municipal “hem impulsat polítiques per a baixar la contribució que paguen els vallers i valleres, amb la revisió del valor cadastral dels habitatges i la reducció de l'1,16% del tipus impositiu enguany”.

Açò suposa que l'Ajuntament deixe d'ingressar 147.500 euros, “però hem de prioritzar a ajudar a les persones, perquè sabem que a la Vall d'Uixó paguem un dels IBI més cars de la província”. “Sabem que la baixada no és suficient, però estem treballant per a seguir en esta línia”, ha finalitzat la munícipe.

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació