Les excavacions del Poblat de Sant Josep, en la recta final

Maria Cruces 5 7 19ÀUDIO| Amb la regidora de Cultura i Patrimoni, María Cruces, hem parlat de les actuacions, així com altres previsions en matèria de recuperació del patrimoni històric de la ciutat com les actuacions en més fonts o en la baixadeta del rector. 

COMUNICAT AJUNTAMENT DE LA VALL D'UIXÓ

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó encara la recta final de l'excavació que des de fa tres mesos s'està realitzant en el poblat de Sant Josep. Esta obra suposa una inversió de 110.000 euros i està cofinançada per l'Ajuntament i la Unió Europea, a través del Programa Operatiu Feder (Pofeder) que gestiona la Generalitat Valenciana.

Poblat 2 1La regidora de Cultura, María Cruces, ha assenyalat que l'equip de govern continuarà treballant “en la recuperació del patrimoni i la història, unida a un discurs econòmic i turístic, perquè les Coves de Sant Josep reben 200.000 visites a l'any i volem oferir-los més atractius perquè puguen quedar-se a passar el dia”.

Per a donar a conéixer el treball que l'equip d'arqueòlegs està realitzant en el poblat s'ha convocat a les associacions culturals de la ciutat a una visita guiada, en la qual el tècnic de Turisme, José Enrique Puchol, i la codirectora de l'obra, Ana Viciach, han explicat i mostrat el procés d'excavació del jaciment arqueològic i de consolidació d'estructures.

Poblat 3 1Viciach ha indicat que durant l'excavació de 200 metres quadrats s'ha comprovat que el poblat “estava molt menys deteriorat del que pensàvem” i s'ha tret a la llum la muralla i la torre nord, un carrer d'època ibera amb un habitatge que va patir un incendi i un departament d'època tardorromana”.

Una vegada finalitze esta actuació està prevista la museització de l'espai per a fer-la atractiva al turista, de manera que s'instal·larà una passarel·la accessible que delimitarà el pas per a preservar les troballes i uns panells informatius i interpretatius, en el qual es donaran a conéixer algunes de les peces, sobretot de ceràmica, que s'han trobat.

A principis del mes de setembre està prevista la celebració de ‘La nit dels íbers’, una jornada de portes obertes en la qual els vallers i valleres i visitants podran gaudir d'una visita guiada molt especial, en la qual ja es podran veure acabats els treballs que actualment s'estan duent a terme. En este sentit, la programació de les rutes guiades d'estiu es presentarà la setmana vinent.

ashotur

auditori generico bajo

banner ser randero venta online

san bernardo

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació