La Vall d'Uixó s'adherirà a la xarxa mundial de ciutats i comunitats amigues de les persones majors

Antoni 0650 okL'Ajuntament de la Vall d'Uixó està treballant en el projecte d'adhesió a la xarxa mundial de ciutats i comunitats amigues de les persones majors, amb l'objectiu de “donar resposta a l'envelliment demogràfic de la societat, perquè el número de gent gran és ja important i tots els indicadors diuen que  augmentarà”, ha explicat el regidor de Serveis Socials i primer tinent d'alcalde, Antoni Llorente.

Esta xarxa està avalada per l'OMS (Organització Mundial de la Salut), que és qui atorga este reconeixement, que certifica que “les polítiques, els serveis i les estructures relacionades amb l'envelliment, l'entorn físic i social de la ciutat es reorganitzen per a permetre que les persones majors visquen dignament, gaudisquen d'una bona salut i seguisquen participant en la societat de manera activa”, ha destacat.

Per a açò es va a elaborar un diagnòstic i un pla d'acció, amb la participació de “les pròpies persones majors durant tot el procés, des de la fase d'investigació inicial fins a la seua implementació i seguiment dels objectius”. Les àrees implicades seran les relacionades amb espais a l'aire lliure i edificis, transport, habitatge, inclusió social, participació social, comunicació i informació, ocupació, serveis socials i salut.

Llorente ha afirmat que “hem de ser capaços de veure la Vall d'Uixó amb els ulls dels nostres majors, per a fer una ciutat que atenga les seues necessitats i els garantisca unes condicions de vida dignes”. Així, es desenvoluparan polítiques integrals que “milloren la qualitat de vida dels majors i de la població en general” a través d'un treball “transversal i coordinat tant des de l'àmbit municipal com des de les associacions”.

Ciutats com Barcelona, Bilbao o Benidorm formen part d'esta xarxa mundial, que té uns objectius comuns “i faciliten la col·laboració i cooperació entre municipis, la difusió de bones pràctiques i el contacte amb experts en envelliment actiu”, ha indicat l'edil, qui ha afegit que aquest treball “afavoreix el coneixement de la realitat i la responsabilitat ciutadana”.

Cal recordar que actualment l'Ajuntament ja impulsa diversos programes enfocats en les persones majors, com Tardor i Gent Gran, Aules de Majors o el club de lectura intergeneracional, entre d'altres.

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació