L'Ajuntament de la Vall d'Uixó realitzarà una campanya per fomentar la neteja de l'orina de les mascotes en la via pública

francesca bartolome 8 10 19ÀUDIO| Amb la regidora de Salut Pública, Francesca Bartolomé, donem tots els detalls del repartiment de les ampolles per portar aigua amb vinagre, aixi com la modificació de l'ordenança. A més parlem de futures millores al parc de gosso de la plaça de Juchitán i també dels primers contactes per a fer una fira d'hàbits saludables.

COMUNICAT AJUNTAMENT DE LA VALL D'UIXÓ

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha presentat la primera campanya de conscienciació perquè els propietaris de mascotes “netegen el seu pipí de la via pública, perquè ens han arribat diverses queixes veïnals perquè hi ha moltes persones que no són responsables ni cíviques”, tal com ha explicat la regidora de Salut Pública, Francesca Bartolomé.

Sota el lema ‘És cosa de dos: al carrer neteja el que ell embruta’ les regidories de Salut Pública i de Sostenibilitat llancen el missatge que el carrer és un espai públic “i totes i tots tenim el dret a gaudir-lo net i en les millors condicions, per això és obligatori recollir els excrements i esbandir els orins dels nostres gossos”, ha afegit el regidor de Sostenibilitat i segon tinent d'alcaldessa, Fernando Daròs.

Els orins són corrosius i deterioren el mobiliari urbà, embruten les façanes i danyen els animals i les plantes, per la qual cosa els propietaris han de portar una botella d'aigua amb vinagre i abocar-la sobre el pipí per a evitar estos problemes i millorar la convivència. Els edils han destacat que “tenim una ciutat més neta que fa cinc anys però continuem treballant en esta línia per a continuar millorant-la i fent-la més habitable”.

Per a facilitar l'adopció d'esta mesura l'Ajuntament entrega gratuïtament ampolles flexibles i molt lleugeres que es poden enganxar a la corretja. Les persones que inscriguen en el cens a la seua mascota la rebran al costat de la xapa identificativa i les que acrediten que ja la tenen censada també podran recollir-la en la Regidoria de Sostenibilitat (situada en l'avinguda Jaume I, 25).

A més la campanya consta de cartelleria en totes les marquesines d'autobús, fullets en els edificis públics i tallers de conscienciació en els col·legis. Ara s'inicia un període per a donar a conéixer aquestes accions i quan en els pròxims mesos s'aprove la modificació de l'ordenança de tinença d'animals de companyia “se sancionarà esta conducta incívica”. Els canvis en este document legal introduiran aquesta qüestió i adaptaran la quantia de les multes “a la nova realitat perquè siguen més efectives”.

sacristan bajo

banner ser randero dto PSA

ashotur

san bernardo

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació