La Diputació de Castelló aportarà 12.500 euros per a les falles de la Vall

Elena sede ppLa Diputació de Castelló ha aprovat  dues línies de subvencions per a falles. En el cas de la Vall d'Uixó aquestes ajudes ascendeixen a 12.250 €. La diputada provincial i portaveu del Partit Popular, Elena Vicente-Ruiz, ha explicat que, com l'any passat, per a aquest 2017 la Junta Local Fallera de la Vall d'Uixó podrà optar, a través d'un conveni, a una subvenció de 7.000 € per a les bandes de música que actuen en l'Ofrena o en altres actes fallers.

 

“En el ple de la Diputació aprovem dimarts passat la modificació pressupostària perquè apareguera aquesta ajuda a través de conveni amb la Junta Local Fallera de la Vall d'Uixó”, ha assenyalat l'edil.

A aquesta subvenció, cal sumar una altra convocatòria de subvencions, que el Govern Provincial va aprovar el dimarts en junta de govern, per a la il·luminació de les falles de la província. “Les falles es queixen que han d'il·luminar les falles i usen equips antics, la qual cosa suposa una despesa molt gran”. Per açò, Vicente-Ruiz ha explicat que per a enguany “hem previst un total de 30.000 euros per a totes les falles de la província, la qual cosa suposa 750 euros per falla”. En aquest cas la subvenció també ha de ser sol·licitada per les corresponents Juntes Locals Falleres i en el cas de la Vall d'Uixó suposa 5.250 euros per a les set comissions falleres.

La portaveu popular ha explicat que “donem a conèixer aquestes convocatòries quan han sigut aprovades para, a més vaig a facilitar la informació personalment a totes les falles i a la Junta Local Fallera perquè no ocórrega com en 2016 i el regidor José Luis Egea i l'alcaldessa com a presidenta nata de la JLF van deixar perdre la subvenció de 7.000 euros, la qual cosa suposa que les bandes de la Vall d'Uixó no han cobrat i si que van actuar”.

Per açò, “demane a José Luis Egea i a Tania Baños que vagen amb temps a signar els convenis perquè és una pena que tots els municipis fallers de la província de Castelló han cobrat els diners per a les bandes, i la Vall d'Uixó siga l'única localitat que ens hem quedat sense els diners quan ja havien actuat les tres bandes en els actes fallers”.

Mitjançant aquestes ajudes, Vicente-Ruiz ha destacat l'aposta del govern de la Diputació de Castelló per les falles, que són patrimoni de la Unesco.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació