L'Ajuntament de la Vall d'Uixó dona veu a la joventut amb el concurs d'assaig "Pensar la Vall- Vicent Martínez Guzmán"

Maria Cruces Nel lo Navarro 7 11 19ÀUDIO| Anirà dirigit a l'alumnat dels instituts de la localitat. La regidora de Cultura, Maria Cruces, el director del Centre d'Estudis Vallers, Nel.lo Navarro i Juan Carlos Castelló (per telèfon) ens conten tots els detalls. 

El Centre d’Estudis Vallers (CEV) i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó han convocat el concurs d'assaig ‘Pensar la Vall’, destinat a estudiants d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de grau mitjà dels tres IES, amb el propòsit de promoure la reflexió de la joventut al voltant de la ciutat.

El premi portarà el nom de Vicent Martínez Guzmán, “una persona que ha reflexionat molt sobre la Vall d'Uixó des de la seua visió de professor, filòsof, pacifista i defensor del diàleg”, ha destacat la regidora de Cultura, María Cruces, que ha donat els detalls d'este certamen al costat de Nel·lo Navarro i Juan Carlos Castelló en representació del CEV.

Cruces ha explicat que l'objectiu és que els adolescents “donen la seua opinió sobre la seua ciutat” perquè és “una manera d'educar en la participació i la democràcia”. A més ha posat l'accent que existeix el “compromís polític” de tindre en compte les aportacions que facen en els seus treballs, que podran presentar-se fins al 17 de gener de 2020.

Des del CEV han assenyalat que este projecte sorgeix “de les reflexions amb l'alumnat de l'IES Benigasló sobre com millorar la nostra ciutat, com és i com volem que siga”. Així amb este concurs “hem volgut donar-li una entitat pròpia a estes converses que es produeixen a l'aula i vincular-lo a Vicent Martínez Guzmán pel seu vincle amb l'ensenyament, el seu amor per la Vall d'Uixó i el seu treball per a fomentar el pensament”.

Les bases es poden consultar en els tres IES i els impulsors han animat al professorat a “promoure la participació de l'alumnat i a implicar-se en l'orientació a l'hora de fer els treballs”. El CEV entregarà tres premis (per a primer cicle d'ESO, segon cicle d'ESO i Batxillerat i Cicles Formatius) de 300 euros en llibres i material escolar.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació