El programa STARS continua avançant a la Vall d'Uixó

stars 22 nov 19ÀUDIO| Amb Santi Valls i Chabi Cañada hem parlat del curs "una bici més" dintre del projecte STARS a la Vall d'Uixó.
COMUNICAT STARS LA VALL D'UIXÓ
 
El passat divendres 22 de novembre de 2019  es va realitzar la primera sessió del curs una bici més per a champions i policia d'educació viària. Aquesta metodologia és una adaptació al nostre entorn de la reconeguda Bikeability, estesa a tota Europa com el mètode més adient per aprendre a anar en bici per la ciutat. L'encarregat d'impartir el curs va ser Chabi Cañada de la Cicleria de Saragossa, una de les persones pioneres i més compromeses en la formació per a una mobilitat activa en bici.
 
 
 
La jornada, que va tindre una durada de 10 hores, va donar molt de si. Al matí es va presentar la metodologia, els objectius que vol aconseguir, quins recursos utilitza i les fases de que es compon.  Acte seguit es va abordar el tema de la mecànica de la bici.
 
 
Vam vore al detall com fer un "cheking" rapit a les bicis del grup i com solucionar de forma efectiva i ràpida els problemes més comuns que solen apareixer en les eixides en bici.
 
Vam continuar al carrer amb varies pràctiques i exemples d'exercicis i jocs per a fer una progressió d'aprenentatge des de no saber anar en bici fins a un test d'habilitat  (més recomanable que el conegut test de Pauwels) dissenyat per la especialista Palma Chillón de la Universitat de Granada  per evaluar el grau d'habilitat en la bici i poder saber si la persona es capaç de fer amb soltura qualsevol de les maniobres que exigeix els carrers de la ciutat.

 

 

 

 
Ja per la vesprada es va treballar en tres aspectes:

  1. La conducció d'un grup per la ciutat per a fer un desplaçament en bici.
  2. La ciutat com a espai de pràctiques, un exemple de lloc a la Vall on fer pràctiques amb l'alumnat i diferents  maniobres i exercicis.
  3. L'organització de l'equip docent per a la pràctica en la ciutat i els diferents protocols d'actuació en cas d'incidències i accidents.

 

 

 
El curs continuarà el pròxim divendres dia 13 de desembre de 2019 on els participants en xicotets grups  hauran de  buscar un lloc adient a un barri de la Vall per poder fer les pràctiques, dissenyar el recorregut de desplaçament i alguns exercicis de maniobres a l'espai seleccionat.
 
Amb aquest curs es preten millorar la qualitat de l'ensenyament de la bici, establir una coherencia metodològica entre l'escola i la educació viària i finalment propiciar l'ús de la bici d'una forma segura.
 
 
 
 
 
 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació