El Pacte Comarcal per l'ocupació de la Plana Baixa estrena seu a la Vall d'Uixó

Pacte 1El Consorci del Pacte Comarcal per l'Ocupació de la Plana Baixa ha estrenat la seua seu, situada en l'avinguda Jaume I número 21 de la Vall d'Uixó. La presidenta, Tania Baños, i diversos alcaldes de la comarca han visitat les instal·lacions al costat del secretari autonòmic d'Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu, i la directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones. Podeu sentir-los als audios.

 

Este espai és on el personal del pacte desenvolupa el seu treball diari d'estudi i diagnòstic del territori i els programes relacionats amb emprenedurisme, innovació, turisme, formació i TICs que es van a posar en marxa “per a donar solucions al pitjor problema que patim tots els municipis, l'atur”, tal com ha explicat Baños.

La presidenta ha destacat que gràcies al Servef i a la Conselleria d'Economia “hem aconseguit recuperar i revitalitzar el pacte, un lloc de trobada dels alcaldes i alcaldesses de la Plana Baixa per a treballar conjuntament per a crear ocupació en tota la comarca”.

Per açò s'ha impulsat “un canvi de rumb” respecte a la gestió anterior, que apostava pels tallers d'ocupació. En este sentit, “hem de ser realistes perquè cada Ajuntament lluita per a aconseguir estos plans per a la seua localitat, però des del consorci hem d'anar més enllà i aplicar fórmules que ens beneficien a tots en conjunt”.

nomde i rocioUn dels pilars fonamentals d'este recuperat Pacte Comarcal per l'Ocupació de la Plana Baixa és el turisme “perquè és un sector que crea riquesa i ocupació”. La Vall d'Uixó s'ha integrat en la marca Castelló Sud, que aglutina a tots els municipis de la comarca, “per a sumar esforços i crear sinergies entre l'oferta de costa, interior, les Coves de Sant Josep i la Serra Espadà”, ha destacat Baños.

Per la seua banda, Nomdedéu ha afirmat que els acords per l'ocupació són “una aposta per cohesionar, sumar i aprofitar les oportunitats de cada territori”. “És molt satisfactori vore com a ajuntaments i administracions de diferents colors polítics treballem conjuntament, perquè entenem que la prioritat és la ciutadania”, ha afegit.

Cal recordar que per primera vegada el consorci compta amb pressupost propi de 100.000 euros d'aportacions de tots els municipis que ho formen, així com amb personal propi (un gerent, dos tècnics i una auxiliar administrativa) gràcies a una subvenció del Servef.

El pacte està format pels ajuntaments de la Vall d'Uixó, Nules, la Vilavella, Moncofa, Xilxes, la Llosa, Almenara, Artana, Eslida i Alfondeguilla. A més també tenen representació en les reunions el Servef, la Diputació, els sindicats i la patronal.

 

 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació