La Vall d'Uixó amplia els tallers d'Interculturalitat als col.legis de primària

DSC 0052 1

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha ampliat este curs els tallers d'interculturalitat i educació en valors als alumnes de Primària. Fins ara esta activitat es desenvolupava en els IES, “però els col·legis ens van demanar que s'impartiren dins de l'oferta complementària al currículum escolar”, tal com ha explicat la regidora d'Educació, Carmen García.

L'edila ha remarcat durant la seua visita al CEIP l'Assumpció, el que ha estrenat esta activitat, que durant tres setmanes s'impartiran estes sessions activitat en tots els centres educatius. L'objectiu principal és “educar en valors, per la pau i la convivència des de les edats més primerenques, dins del nostre projecte de Ciutat Educadora”.

En este sentit, el regidor de Serveis Socials i primer tinent d'alcalde, Antoni Llorente, ha afirmat que esta iniciativa també s'emmarca dins del pla d'integració i convivència que es va presentar a finals de l'any passat i és fruit "d'un treball conjunt per a crear sinergies entre regidories i amb la comunitat educativa per a fer una societat més igualitària".

Llorente ha indicat que este taller “contribueix al fet que els xiquets i xiquetes aprenguen a conviure per a construir una ciutat millor, perquè és necessari conscienciar en el respecte i contra actituds discriminatòries que desgraciadament encara vivim tots els dies”.

El conte 'D'on jo vinc' narra com la societat ha canviat i com les persones que vénen d'altres llocs porten amb si la seua cultura, els seus costums o la seua gastronomia”. La sessió s'estructura en dos parts, amb les marionetes i els baguls com a protagonistes d'una història que explica “misteris de set llocs diferents”.

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació