La regidoria d'Igualtat de la Vall d'Uixó presenta la programació conmemorativa del Dia Internacional de les Dones

Dia DonaL'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha presentat la programació per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. En suport d'esta jornada també es va presentar en el passat plenari municipal una declaració institucional recolzada per tots els grups polítics. La regidora d'Igualtat, Francesca Bartolomé, ha destacat que el programa compta amb la participació de les entitats que integren la Comissió de la Dóna i unes altres que han volgut col·laborar amb activitats “molt diverses i dirigides a la ciutadania en general per a fomentar la igualtat entre els vallers i valleres”.

De fet, les activitats començaran esta vesprada a les 18.00 hores en la Biblioteca Municipal amb la festa Martisor, la celebració del dia de la dona organitzada per l'Associació Cívica Romanesa i en la qual diversos xiquets i xiquetes de l'entitat llegiran poesies.

El dimarts 7 de març a les 18.00 hores en la Biblioteca Municipal s'inaugurarà l'exposició 'Dones Premi Nobel' cedida per la Direcció general de l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere. Posteriorment esta mostra visitarà els tres IES de la localitat.

Per al 8 de març, dia central de la programació, a les 9.30 hores s'ha programat una marxa des de la plaça del Centre fins a la plaça del Parc, on tindrà lloc una master class de gimnàstica i ball a càrrec de María Robles, Javier Salafranca i Javi Conesa. Bartolomé ha assenyalat que en este acte es guardaran 5 minuts de silenci “en suport a les dones que estan fent una vaga de fam a Madrid per a reivindicar un pacte d'estat que faça que no hi haja cap dona més assassinada”.

El mateix dia 8 a la vesprada se celebrarà una de les grans novetats d'esta edició, el concert del dia internacional de les dones, organitzat en el Teatre Municipal a les 19.30 hores per l'Orquestra de Vent del Conservatori Professional de Música Francesc Peñarroja en col·laboració amb l'Aula de Cultura Audiovisual i l'Ajuntament.

Al llarg del mes es desenvoluparan diverses xarrades, tallers, contacontes, video-fòrums, recitals de poesia i taules redones, en les quals col·laboren diverses associacions locals a les quals l'edila ha agraït la seua implicació i treball. La programació completa es pot aconseguir en Serveis Socials Comunitaris (avinguda Jaume I, número 27) o consultar en la web municipal i les xarxes socials.

CARTELL

Com a novetat enguany el cartell commemoratiu del Dia Internacional de les Dones s'ha seleccionat a través d'un concurs dirigit als estudiants del municipi. El guanyador ha sigut Àlex Alventosa Navarro, qui ha assenyalat que la seua inspiració han sigut “les dones que han passat, passen i passaran per la meua vida, perquè en la vida de tots està l'ombra de les dones que ens acompanyen: xiquetes, joves, mares o àvies”.

Així, l'autor ha afirmat que “sobre la puresa del fons de color blanca apareix el símbol de la dona en ombres i tons morats” i dins “figures que representen la figura de la dona en diversos moments de la seua vida, des que és xiqueta fins a la seua maduresa”.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació