L'Ajuntament de la Vall insta al Govern d'Espanya a que autoritze la policia de paisà després de no obtindre resposta tres mesos després de la sol.licitud

ferreresEl regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, Javier Ferreres, ha instat a la Subdelegació del Govern al fet que autoritze a la Policia Local a patrullar de paisà, ja que al desembre de 2016 es va presentar oficialment la sol·licitud “i tres mesos després encara no hem rebut cap resposta”.

 

Per a açò es va presentar una moció en el plenari municipal, perquè els agents de paisà “són necessaris per a realitzar acompanyaments, actuacions en casos de violència de gènere i controls de consum de begudes alcohòliques o drogues, actes vandàlics en parcs i jardins i presència d'excrements en la via pública”, ha explicat.

L'edil ha assegurat que el PP va preguntar per esta qüestió en comissions informatives i en sessió plenària “i semblava que tenien interès en la seua posada en funcionament”. Així, “esperàvem que el diputat nacional Óscar Clavell contestara que intentarà agilitar este tema davant el Govern d'Espanya, governat pel PP” però “l'única cosa que va fer és usar jocs de paraules per a traure rèdit polític”.

No obstant açò, Ferreres ha assenyalat que des de l'actual equip de govern “seguirem exigint esta autorització, perquè estem treballant diàriament per a millorar el servei que presta la Policia Local i la dotació i els mitjans dels agents”.

En este sentit ha recordat que la setmana passada van arribar dues noves motocicletes i quatre walkie-talkies i que en 20 mesos “hem adquirit un 4x4, pistoles taser i jupetins anti-bales”, al que se sumarà pròximament un vehicle 100% elèctric i tres bicicletes elèctriques.

 

PLUSVÀLUES

 

Ferreres, com a regidor d'Hisenda, també ha explicat que l'equip de govern va votar en contra de la moció de Ciutadans sobre les plusvàlues (impost que grava l'increment del valor dels béns de naturalesa urbana) “perquè les sentències del Tribunal Constitucional que s'han produït recentment fan referència a la Llei Foral de Navarra”.

Per açò no és aplicable a l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, igual que tampoc a la resta d'ajuntaments de fora de Guipúscoa. “La nostra ordenança es regeix per la Llei d'Hisendes Locals, per la qual cosa les sol·licituds de devolució que estan arribant o puguen arribar s'estan denegant, ja que la llei ara mateix no permet aplicar-les”, ha indicat.

La previsió és que “en el futur el Govern d'Espanya, que és qui legisla, vaja en la línia d'estes sentències i canvie la Llei d'Hisendes Locals per a recalcular les plusvàlues”. Serà llavors quan des del consistori “puguem aplicar el recàlcul o retornar l'import si la llei ho diu així, per la qual cosa recomanem esperar per a presentar qualsevol reclamació”.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació