El Consorci per l'Ocupació de la Plana Baixa aprova el pressupost per unanimitat

Tania 13 2 20ÀUDIO| Amb Tania Baños, presidenta del Consorci del Pacte Territorial per l'Ocupació de la nostra comarca i alcaldessa de la Vall d'Uixó ens ha contat els pressupostos de l'entitat acordats per unanimitat. En l'àmbit local també parlem d'infraestructures esportives, així com de les activitats programades per a aquestos dies (exposició Poblat Íber, Concert a Tres Bandes, Sant Valentí a les Coves de Sant Josep).

 COMUNICAT PREMSA

El Pacte Comarcal per l'Ocupació, òrgan de gestió format pels alcaldes i alcaldesses dels municipis de la Plana Baixa, ha aprovat per unanimitat un pressupost de més de 535.500 € per a l’actual exercici 2020. Aquest consorci té com a objectiu lluitar de forma conjunta contra la desocupació dins de la comarca mitjançant la posada en marxa de projectes, com és el Pla de Governança Turística en qual el pacte invertirà 300.000 € gràcies a la col·laboració de la Diputació de Castelló i de la Generalitat Valenciana. En els pròxims tres anys la inversió total serà de quasi 1.000.000 €.

“Des del pacte s'està fent molta incidència en temes turístics, ja que tots els municipis que en formem part tenim molt que oferir”, destaca l'alcaldessa de la Vall d’Uixó i presidenta del consorci, Tania Baños. A més assenyala que treballar de manera conjunta és la via per a traure un major rèdit social i econòmic. En aquest sentit, es busca construir un relat turístic comarcal mitjançant el Pla de Governança Turística, un projecte a tres anys on els ajuntaments que formen el pacte aporten 300.000 €, la Diputació de Castelló 300.000 € més i la Generalitat Valenciana uns altres 300.000 €.

L'alcaldessa també destaca que aquest pressupost “ajuda als municipis més petits, que també són pobles de primera i hem de lluitar tots junts contra la despoblació”. Esta iniciativa és un pas molt important per a canviar el paradigma de la Plana Baixa: “ara queda l'execució del pacte, que és el gran repte que tenim al davant per a millorar de forma conjunta la nostra comarca”. Per això també es contractarà a personal perquè puga dur a terme accions de dinamització i assessorament a empreses i persones aturades.

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació