L'Ajuntament de la Vall d'Uixó signarà un conveni amb la UJI per a fomentar el voluntariat

Antoni 0689L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha iniciat els tràmits per a signar un conveni singular amb la Universitat Jaume I per a treballar conjuntament en matèria de voluntariat i adherir-se al programa UJI Voluntària. El regidor de Serveis Socials,  Antoni Llorente, ha afirmat que l'objectiu és “potenciar el voluntariat en la ciutat perquè és una activitat enriquidora  que aporta valors positius”.

Des de l'equip de govern ja s'està treballant per a millorar i reestructurar el Programa de Voluntariat Municipal per a adaptar-lo a la realitat i a la nova normativa, que exigeix que les persones que realitzen estes labors tinguen un carnet de voluntari i que no substituïsquen llocs de treball que haurien de ser coberts per l'administració.

Així, el nou pla establirà un model clar de les funcions dels voluntaris i “una vegada es signe l'acord amb l'UJI estructurarem els serveis municipals en els quals es poden practicar estes tasques desinteressades, que necessàriament han de tindre una vessant formativa”.

En este sentit, Llorente ha destacat que en l'UJI “estudien molts vallers i valleres, que a través del voluntariat podran obtenir beneficis acadèmics, com convalidar crèdits”. A més, com a Ajuntament “ens permet disposar de persones formades que realitzen labors altruistes en serveis socials o en educació, per exemple”.

Cal destacar que gràcies a este programa s'oferiran diverses opcions per a adaptar-se als perfils i els interessos de cada persona interessada “a dedicar el seu temps als altres”. Entre els serveis municipals en els quals es presta voluntariat està el Llar Sagrada Família, Protecció Civil, Agència Amics, Museu i Arxiu Municipal, Grupo Los Martes i Universitat Popular.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació