La Vall d'Uixó i Facsa signen un conveni per buscar material genètic del coronavirus a les aigües residuals

Javier Ferreres 13 7 20ÀUDIO| El regidor d'Urbanisme, Javier Ferreres ens conta tots els detalls. A més també parlem del plec de condicions per al transport urbà i en matèria de Seguretat Ciutadana de la campanya de control de velocitat de la Policia Local.
 
COMUNICAT AJUNTAMENT DE LA VALL D'UIXÓ
 
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó i FACSA, a través de l'alcaldessa, Tania Baños, i José Claramonte, director general de FACSA -empresa responsable del servei de proveïment d'aigua i del sistema de sanejament i depuració d'aigües residuals de la localitat- han subscrit hui un conveni de col·laboració amb l'objectiu d'analitzar la presència de material genètic de SARS-CoV-2 en les aigües residuals procedents de la localitat. La col·laboració s'emmarca en el Projecte Covid Water que la companyia va posar en marxa a la fi de març en diferents comunitats autònomes en les quals presta servei.
 
 L'alcaldessa ha destacat el valor d'aquesta iniciativa “perquè ens permetrà anticipar-nos a un possible rebrot i actuar de manera primerenca”. A través d'aquest conveni “veiem com la inversió en investigació té aplicacions reals, com és la detecció del virus en les aigües residuals”. En aquest sentit, ha reiterat que “la Covid-19 encara està al carrer i no podem relaxar-nos”. D'ací la signatura d'aquest conveni i la col·laboració “per a continuar prevenint i actuant amb responsabilitat”.
 
El projecte té una duració prevista d'almenys sis mesos, per la qual cosa farà possible realitzar un seguiment detallat de l'evolució de l'epidèmia per Covid-19 durant l'actual transició cap a una nova normalitat. Quant a l'anàlisi de dades, aquest s'està duent a terme combinant informació demogràfica, epidemiològica, ambiental i de mobilitat amb la pròpia generada durant el projecte mitjançant la detecció de la presència de material genètic de SARS-CoV-2 en les aigües residuals dels diferents sistemes de sanejament triats. Informació que serà integrada en l'eina digital Covid Water, que combina avançats sistemes d'informació geogràfica amb recursos d'intel·ligència artificial i anàlisi massiva de dades.

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació