La Vall d'Uixó estrena esta vesprada el nou saló de plens a l'Edifici Cultural Leopoldo Peñarroja

salo plensL'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha complit amb una reivindicació històrica i amb un acord plenari per unanimitat en estrenar el nou saló de plens accessible en la sala d'exposicions Pedro Ribera de l'Edifici Cultural Lepoldo Peñarroja. A més de permetre l'accés a persones amb mobilitat reduïda i “no té les limitacions d'aforament de l'actual”, tal com ha explicat el primer tinent d'alcalde, Antoni Llorente.

La Comissió d'Accessibilitat ha celebrat este matí la seua reunió en aquestes instal·lacions, “perquè durant anys han reivindicat que els plens foren accessibles, perquè hi ha vallers i valleres que en 40 anys de democràcia mai han pogut assistir a una sessió plenària”, ha afirmat Llorente. Este òrgan va ser creat fa més de 20 anys per a treballar per una ciutat més accessible per a les persones amb diversitat funcional.

L'alcaldessa, Tania Baños, ha incidit que este és “un pas avant més per a dignificar la política i acostar-la a les persones en una època de molta desafecció”. Així, ha assegurat que esta decisió respon a “la voluntat política”, perquè “no podíem permetre que hi haguera vallers i valleres que no podien entrar al cor democràtic de la seua ciutat, on es prenen les decisions més importants que afecten a la ciutadania”.

El segon tinent d'alcalde, Jordi Julià, ha apuntat que “era necessari tindre un saló de plens accessible” i a més ha posat en valor que aquest nou espai “és més digne, modern i amb una nova imatge, perquè des d'este equip de govern estem modernitzant i fent avançar a la Vall d'Uixó, perquè en molts aspectes ens hem trobat un Ajuntament ancorat en el passat i estem treballant per a canviar-ho”.

El portaveu de Som La Vall, Óscar Langa, ha declarat que amb este trasllat “reparem una injustícia que s'havia perpetrat durant molts anys en la nostra ciutat, com que moltes persones no pogueren assistir als plens”. Per açò, ha felicitat a “tots aquells que ho han reivindicat al llarg de la història, perquè el ple és de la gent i els vallers i valleres han de fer-ho seu i participar”.

Cal recordar que l'actual edifici de l'ajuntament no compta amb ascensor i el saló de plens es troba en la tercera planta, la qual cosa impossibilitava que les persones majors, que utilitzen cadira de rodes o amb mobilitat reduïda pogueren fer ús del màxim òrgan democràtic de la ciutat.

Per a açò s'ha habilitat la nova sala, que demà a les 19.00 hores acollirà el ple ordinari del mes de gener, i s'ha instal·lat mobiliari, megafonia i connexió d'internet per a retransmetre les sessions en directe des de Youtube. Aquest espai també serà “seu del Museu de la Pau, com a símbol de la unió entre pau, democràcia i llibertats”, tal com ha destacat l'alcaldessa.

ashotur

auditori generico bajo

banner ser randero venta online

san bernardo

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació