L'Ajuntament de la Vall d'Uixó guanya la medalla de plata en els premis nacionals de mobilitat sostenible

Javier Ferreres 28 7 20ÀUDIO| Amb Javier Ferreres, regidor de Mobilitat,  Urbanisme i Seguretat Ciutadana, comentem el guardó. Punxa i escolta!
 

COMUNICAT AJUNTAMENT DE LA VALL D'UIXÓ

 
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha obtingut la Medalla de Plata dels Premis de la Setmana Espanyola de la Mobilitat Sostenible 2019, en la categoria de menys de 50.000 habitants. El Ministeri per a la Transició Ecològica ha concedit este guardó pels projectes de peatonalizació de la Plaça del Centre i inici del carrer Xacó, el desenvolupament de la xarxa de carrils bici i ciclocarrers, la implementació dels estacionaments en bateria d'eixida per a la millora de la seguretat viària i la instal·lació de 23 marquesines.
 
El jurat ha valorat el caràcter innovador d'estes mesures, que abasten els principals mitjans de desplaçament sostenibles dins dels municipis i potencien la multimodalitat, factor clau en qualsevol pla de mobilitat sostenible. La cerimònia de lliurament de premis serà telemàtica i tindrà lloc a mitjan setembre.
 
El regidor de Mobilitat, Javier Ferreres, ha destacat que el Govern premia “les mesures permanents, no sols la celebració de la setmana i la promoció de la mobilitat sostenible”. Així, ha posat en valor que “tenim un projecte valent per a fer una ciutat per a les persones” i que ha aconseguit el segon lloc entre les 561 ciutats espanyoles i 2.202 projectes que s'han presentat.
 
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ja va obtindre la Medalla de Plata en 2017 per la peatonalització de la plaça de l’Assumpció, la recuperació de la Senda de Quistel i l'adquisició de vehicles elèctrics per a la Policia Local.
 
La Setmana Europea de la Mobilitat se celebra des de 2001 però fins al 2015 l'Ajuntament de la Vall d'Uixó no es va adherir. Ara ja està treballant en l'organització de l'edició del 2020, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre sota el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’.
 
Ferreres ha assenyalat que “tots els canvis en mobilitat comporten polèmiques però la gent els agraeix, perquè només cal veure l'ús i la vida que ara té la plaça del Centre, on juguen els xiquets i xiquetes i és un punt de reunió i no un pàrquing com era abans”.

 

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació