Els escolars de la Vall d'Uixó celebren el dia de l'arbre amb la plantació de serveres

DSC 0111 1L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha impulsat una activitat nova per a celebrar el Dia de l'Arbre, amb la plantació de serveres en els patis dels col·legis. Així, des de les regidories de Medi Ambient, Agricultura i Educació s'ha elaborat un projecte en el qual participen tots els centres educatius amb l'objectiu de conscienciar de manera efectiva i implicar als xiquets i xiquetes en el respecte i la cura de la naturalesa.

El regidor d'Agricultura, Fernando Daròs, ha explicat que enguany s'ha apostat per “en comptes de fer una plantació massiva, plantar una o dos serveres en els patis per a implicar a l'alumnat en la seua cura i manteniment”, ja que durant tot el curs “faran un seguiment del treball que fan, del creixement de l'arbre, com trau fulla i fruit i es desenvolupa al llarg de l'any”.

La plantació es realitza en col·laboració amb La Vall Verda, una associació local que tal com ha assenyalat Daròs, està “fent una gran labor de conscienciació i manteniment dels nostres espais naturals”. D'esta manera, els xiquets i xiquetes participen activament en la plantació de l'arbre i coneixen el procés en primera persona.

El regidor de Medi Ambient i segon tinent d'alcalde, Jordi Julià, ha indicat que l'alumnat de 5è de Primària també rep “formació teòrica sobre arbres endèmics, que podem trobar en el nostre terme”. Esta sessió és “molt participativa, perquè es pregunta als xiquets i xiquetes per les seues experiències en el camp o en la muntanya”.

Esta activitat s'emmarca dins d'un projecte més ampli que es desenvoluparà en cada col·legi durant tot el curs, com la realització d'un treball amb fotografies de les plantes autòctones del municipi, la búsqueda dels arbres més antics del terme, la realització de fitxes botàniques, la lectura de poemes i textos relacionats amb aquesta temàtica i una excursió a la Font de la Servera, entre uns altres.

Julià ha destacat el compromís de l'actual equip de govern “amb el medi ambient i la naturalesa”, amb la plantació d'arbres en diversos enclavaments, la neteja de muntanyes com la de Sant Josep o el projecte de recuperació del viver municipal. “Ens preocupa la naturalesa i per açò impulsat des d'accions simbòliques com el Dia de l'Arbre fins a altres de major envergadura”, ha finalitzat.

 

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

     

dona 3

recorte infonord

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació