l'Ajuntament de la Vall d'Uixó subvencionarà la contribució (IBI) de les famílies monoparentals

FERRERES

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó farà efectiva una subvenció sobre l'impost sobre béns immobles (IBI) a les famílies monoparentals. Esta ajuda s'atorgarà seguint el mateix barem que actualment s'aplica a les famílies nombroses, fent el càlcul sobre la quota líquida de la contribució en l'habitatge habitual.

El regidor d'Hisenda, Javier Ferreres, ha explicat que esta decisió, que s'aplica per primera vegada en la ciutat, “naix de les peticions que ens han fet arribar alguns vallers i valleres, ja que la Generalitat Valenciana ja contempla a les famílies monoparentals com a receptores d'alguns beneficis, com en el cas de les famílies nombroses”.

La Llei d'Hisendes Locals del Govern d'Espanya “no estableix cap tipus de bonificació per a les famílies monoparentals, com sí ho fa amb les nombroses, i açò suposa una situació de desigualtat”. Per això, des de l'actual equip de govern s'ha considerat aplicar una subvenció, que s'haurà de sol·licitar anualment.

La designació de família monoparental la realitza la Generalitat, que expedeix un document acreditatiu segons es considere de caràcter general o especial. Així, per a concedir l'ajuda s'aplicarà el mateix barem amb el qual ara es bonifica l'IBI a les famílies nombroses: valoració cadastral i tipus general o especial.

La sol·licitud d'estes recentment creades subvencions s'haurà de realitzar en el mes de setembre, aportant la documentació acreditativa, i seran efectives sobre la contribució de 2017, encara que es pagaran amb el pressupost de 2018 “per a calcular la quantitat exacta que es necessita i que cap família es quede fora”, ha indicat l'edil.

BORSA D'OCUPACIÓ

Ferreres també ha anunciat la convocatòria d'un procés de selecció per a crear una borsa d'auxiliar administratiu/va. El termini per a presentar les sol·licituds en Registre (planta baixa de l'ajuntament) finalitzarà el 8 de febrer. Per a optar és necessari el graduat escolar, en ESO o equivalent en formació professional. Les bases completes poden consultar en la pàgina web municipal: www.lavallduixo.es

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

     

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació