L'Ajuntament de la Vall d'Uixó participa en un congrés sobre camins escolars segurs

stars 2L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha participat en un congrés a Segovia sobre el Projecte Stars de camins escolars segurs, ja que des de les regidories d'Educació i de Policia s'està treballant en la implantació d'esta iniciativa el pròxim curs escolar.

L'objectiu és que els xiquets i joves que es desplacen diàriament als centres educatius “ho facen a peu o amb bicicleta amb seguretat i amb els riscs mínims”. Un altre dels avantatges és que “es fomenta la mobilitat sostenible i alternativa al vehicle privat” i a més l'alumnat “guanya en autonomia personal i qualitat de vida”, tal com ha explicat la regidora d'Educació, Carmen García.

Els camins escolars segurs s'emmarquen dins del projecte transversal de Ciutat Educadora i ja estan implantats amb èxit en grans ciutats com Barcelona, Madrid, San Sebastián, Málaga o Zaragoza. I és que la intenció és que la Vall d'Uixó siga “una ciutat més habitable i amigable amb tota la ciutadania, especialment amb els xiquets i xiquetes”.

Per a la implantació d'esta iniciativa que potencia “l'exercici físic, la socialització, la convivència i la participació” és necessària la implicació de tota la comunitat educativa, per la qual cosa en el congrés han participat Santi Valls, professor i coordinador del Grup Innova, i Jorge Martí, policia local.

El projecte es basa en la creació d'itineraris segurs que faciliten a l'alumnat l'accés als col·legis i instituts en grup i de manera autònoma. Per açò s'està realitzant un estudi que indique quines actuacions cal realitzar, com la senyalització d'aquestes rutes, la millora de l'accessibilitat o la instal·lació de tanques de seguretat en els entorns escolars, entre uns altres.

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

     

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació