El PP de la Vall critica que el govern local no atenga la seua demanda respecte al IBI Rústic

26 01 2017 PPLAVALL gema dominguezEl Partit Popular de la Vall d'Uixó ha volgut criticar que el govern de la Vall d'Uixó, format per PSOE, Esquerra Unida i Compromís, van rebutjar ahir la moció en suport als agricultors de la ciutat que sol·licitava que l'ajuntament bonifique l'IBI de rústica de les finques afectades per les pluges i que el Ministeri d'Hisenda rebaixe a 0 euros l'IRPF d'aquells agricultors que hagen pogut recol·lectar abans del temporal part de les seues collites i que a causa del mateix hagen perdut la producció pendent de recol·lecció.


La portaveu adjunta del Partit Popular, Gema Domínguez, ha assegurat que “nosaltres recolzem les dues mocions que va presentar l'equip de govern perquè pensem que contemplaven propostes per a beneficiar als agricultors”. No obstant açò, “no ocorre igual amb l'equip de govern que va votar en contra de la moció que presentem des del grup municipal popular i que arreplega les demandes que ens van fer arribar l'associació d'agricultors i la Comunitat General de Regants de la Vall d'Uixó”.L'explicació donada pel tripartit per a donar el seu vot negatiu a la moció és que, segons ha assenyalat Domínguez, era tècnicament impossible perquè l'ordenança no es pot modificar. “Els vam proposar treballar enguany per a modificar l'ordenança de cara a 2018 i contemplar aquesta bonificació per als agricultors, però el regidor d'Hisenda Javier Ferreres i la resta del govern van dir que no”.

No obstant açò, “avui coneixem que l'ajuntament va a subvencionar l'IBI a les famílies monoparentals. Aquesta mesura ens sembla estupenda, però ara podem comprovar, com el tripartit, veient que la normativa no li permetia bonificar l'IBI d'aquestes famílies, ha buscat el mitjà legal, en aquest cas a través d'una subvenció, per a fer-ho possible. És just el que nosaltres demanàvem per als agricultors, un compromís per a cercar un mitjà per a fer efectiva aqueixa bonificació, però es van negar”.

Per a Domínguez, queda demostrat que si hi ha voluntat i intenció, es pot. Per açò, la regidor del PP s'ha preguntat “perquè si a les famílies monoparentals i no als agricultors”. Per als populars es tracta, una vegada més, de qüestions partidistes de PSOE, EU i Compromís. “Valoren no pel que es diu, sinó pel que es fa i sàpien que el PP estarà sempre a favor d'allò que supose aconseguir per a la Vall millors recursos”.

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

     

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació