L'Ajuntament de la Vall d'Uixó iniciarà la setmana que ve la segona fase de la remodelació de l'Avinguda Cor de Jesús

DSC 9054 1L'Ajuntament de la Vall d'Uixó començarà la setmana que ve la segona fase de les obres de remodelació integral de l'avinguda *Cor de Jesús, amb una durada de dos mesos. Una vegada ha entrat en vigor el pressupost municipal per al 2017 se substituiran els arbres actuals per una espècie menys agressiva i es reformaran les voreres.La regidora d'Urbanisme, Francesca Bartolomé, ha assenyalat que els arbres actuals (de l'espècie brachyton populneum i originals d'Austràlia) “patien problemes de creixement i les arrels havien provocat desperfectes i l'aixecament de les voreres, la qual cosa ha generat que diverses persones hagen caigut i s'hagen rebentat canonades”.Després de la construcció de nous escocells es plantaran immediatament 67 nous arbres, de l'espècie *catalpa de bola. Aquests exemplars són de fulla caduca i amb una copa baixa i en forma de fong que fa efecte ombrel·la. Les seues dimensions màximes són de 5 metres d'altura i 4 de diàmetre, per la qual cosa “deixaran passar més llum i no tocaran les façanes”.

Una vegada concloguen els treballs de plantat, que es realitzaran abans de febrer “per a coincidir amb l'època de l'any més idònia perquè brollen i cresquen correctament”, s'arreglaran les voreres, que estan molt deteriorades. A més els arbres que es retiren es *reaprovecharán per a construir bancs per als patis dels col·legis, a petició de la Regidoria d'Educació.

Bartolomé ha destacat que gràcies a aquesta actuació “es plantaran els 17 arbres que l'anterior equip de govern del PP va talar i no va substituir des de 2008”. D'aquesta manera, l'avinguda *Cor de Jesús comptarà amb 102 exemplars, la mateixa quantitat que en el seu inici.

Una empresa local serà l'encarregada de realitzar aquesta actuació en el tram comprès entre l'encreuament amb el carrer Ramón y Cajal i la gasolinera. La inversió és de 46.000 euros, que se sumen als 27.000 de la primera fase, per la qual cosa en total s'han destinat 73.000 euros a “millorar la imatge i la seguretat d'una de les principals entrades a la ciutat”.

 

L'Ajuntament ha enviat una carta als veïns de l'avinguda *Cor de Jesús per a informar-los d'aquesta intervenció i “donant-los unes recomanacions per a garantir el seu correcte manteniment”. A més, aquesta vesprada se celebrarà una reunió amb els representants de l'associació de veïns de l'Assumpció-*Sant Vicent, dins de la línia de l'actual equip de govern “de donar participació i escoltar als *valleros i *valleras, per a atendre les seues peticions d'instal·lació de més bancs i papereres”, ha finalitzat.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació