Projecte 'Henko': Dones inspiradores comparteixen les seues històries de superació

histories_1.jpeg

Amb l'objectiu d'empoderar a les dones a través de relats de resiliència, el programa Barris Inclusius de la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó està duent a terme el projecte 'Henko: històries de superació de dones del món'.

Cinc dones residents a la Vall d'Uixó, participants de l'Espai d’Adults Municipal i de l'Espai Obert de Dones de Càritas, han compartit els seus testimoniatges en un documental projectat aquesta setmana en el centre social del barri Colònia Sant Antoni, com a part de la programació mensual en honor al Dia Internacional de la Dona.

Les històries narrades abasten experiències de dolor, com l'enfrontament a malalties cròniques com l'esclerosi múltiple, la migració forçada a causa de conflictes polítics, la cura d'una filla amb seqüeles greus després d'un accident, la lluita contra el càncer de mama, o el desafiament de viure amb una malaltia rara des de la infància.

Malgrat l'adversitat, aquestes dones han trobat esperança i creixement personal en les seues experiències. És per això que el projecte es denomina 'henko', una paraula japonesa que descriu una transformació profunda i irreversible, un punt d'inflexió que transcendeix la por i les preocupacions per a adoptar una nova actitud davant la vida.

Les protagonistes d'aquest documental, produït per l'equip de Barris Inclusius, han demostrat una capacitat sorprenent per a superar obstacles. El documental està disponible per a la seua projecció en altres espais comunitaris o educatius, i aquells interessats poden contactar amb la Regidoria de Serveis Socials. La intenció és continuar amb més testimoniatges de dones de la Vall d'Uixó, oferint models inspiradors de superació i apoderament per a altres dones.

És important ressaltar que l'Espai d’Adults proporciona un valuós suport a les participants, sent més del 90% dones. Aquest recurs municipal els permet mantindre's actives i construir una xarxa de suport entre elles, a més de gaudir d'activitats recreatives i dedicar temps a si mateixes. 

 

BASE faldon ESAP LA VALL

 

presidencia_h3.jpglogo-ojd-interactiva.png.webp

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació