VÍDEO| La Vall d'Uixó arranca el projecte europeu STARS amb una marxa en bici per a 700 escolars

Stars 1Els 15 centres educatius han participat en la jornada inaugural d'aquesta iniciativa d'implantació de camins escolars segurs

 

El projecte europeu Stars ha començat a caminar en el Dia Mundial Sense Cotxes i ha culminat la II Setmana Europea de la Mobilitat de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó. Quasi 700 xiquets i xiquetes han participat en una marxa amb bicicleta des dels 15 centres educatius de la ciutat fins a la plaça del Centre, que s'ha tallat al tràfic durant tot el matí per a acollir esta activitat i com a prova pilot de peatonalització.Stars 2

L'alcaldessa, Tania Baños, la regidora d'Educació, Carmen García, i el regidor de Policia, Javier Ferreres, han donat la benvinguda als escolars, que han rebut un jupetí reflector, i han destacat la importància de “conscienciar als xiquets i xiquetes en què les ciutats són per a les persones i no únicament per als vehicles”.

Per açò l'actual equip de govern té com a prioritat la recuperació d'espais públics per a les persones “per a fer una ciutat més segura, més moderna, més europea, més amable i referent en mobilitat sostenible”. De fet, ja s'ha peatonalitzat la plaça de l'Assumpció i està en projecte la de la plaça del Centre.

Stars 3A açò se suma la implantació de Stars per a crear camins escolars segurs i que l'alumnat puga arribar caminant, amb bicicleta o en patins i de forma autònoma. Est és un projecte a llarg termini “en el qual anem a seguir treballant per a implicar a tota la societat”, tal com ha apuntat Ferreres.

Paral·lelament a la pedalada que ha recorregut les principals avingudes de la ciutat també s'han tancat al tràfic els voltants dels 12 col·legis públics perquè “els xiquets i xiquetes puguen jugar en el carrer sense perill i gaudir d'esta jornada i d'este projecte que està fet per a ells”, ha destacat García.

Stars 4Stars ha sigut impulsat des de les regidories d'Educació i Policia, en col·laboració amb Urbanisme, i s'ha fet treballat transversalment “perquè suposa canviar el model de ciutat en el qual vivim”, ha finalitzat Baños, qui ha agraït en nom de l'Ajuntament la implicació de centres educatius, Ampes, Coordinadora d'Ampes, tècnics municipals, brigada municipal, Policia Local i Protecció Civil.

 

Stars 5

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

     

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació