L'Ajuntament de la Vall d'Uixó tindrà 10 desfibril.ladors per a fer una ciutat cardioprotegida

JAVIER FERRERES ESTUDI NOUÀUDIO-ENTREVISTA| Les instal·lacions esportives, les Coves de Sant Josep, el Teatre Carmen Tur i els vehicles de Policia Local i Protecció Civil tindran estos dispositius. Punxa i escolta l'entrevista amb el regidor de Policia i Seguretat Ciutadana, Javier Ferreres.

La Vall d'Uixó serà una ciutat cardioprotegida a partir del mes d'octubre, gràcies a la dotació de 10 desfibril·ladors i a la formació de 96 persones per a utilitzar-los. El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Ferreres, ha explicat que s'instal·laran 7 en “espais esportius i on s'acumulen moltes persones i 3 seran mòbils perquè aniran en vehicles de Policia Local i Protecció Civil perquè es puguen desplaçar on siga necessari”.

En concret, els fixos se situaran en la Pista d'Atletisme, els Camps de Futbol Municipals de La Moleta, l'Estadi José Mangriñán, la Piscina Municipal Coberta, el Poliesportiu, el Teatre Municipal Carmen Tur i les Coves de Sant Josep. Per açò, es formarà al personal del Paratge, conserges de cada instal·lació, socorristes de la piscina, agents de Policia Local i voluntaris de Protecció Civil.

Ferreres ha destacat la importància d'implantar este projecte en la ciutat perquè els desfibril·ladors “poden salvar vides, com hem vist fa poc en les notícies el cas d'un ciclista al que un agent va reanimar”. A més ha considerat “especialment necessari” disposar d'ells en els llocs on es practiquen activitats esportives i en el Paratge de Sant Josep “perquè hi ha persones de totes les edats”.

Els 10 desfibril·ladors estaven pressupostats des del principi d'any “però hem esperat al fet que la Diputació de Castelló ens confirmara quants ens anava a facilitar”. Finalment han sigut 4 (amb formació per a 24 persones) i l'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha comprat els 6 restants i formarà a altres 72 persones.

L'edil ha agraït la col·laboració de la Diputació “perquè suposa un estalvi en el pressupost municipal”. Est és “un exemple del que ha de ser el treball conjunt entre administracions, siguen del color polític que siguen, per a beneficiar als veïns i veïnes”, ha afegit.

Els 6 desfibril·ladors que ha adquirit l'Ajuntament són del mateix proveïdor que els que ha aportat la Diputació provincial “perquè tot el personal que es forme puga usar qualsevol dels 10” i perquè d'esta manera “estaran tots geolocalitzats en una mateixa aplicació mòbil”.

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

     

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació