Moncofa multarà amb 600 € les persones que no arrepleguen els excrements de les seues mascotes

gosset moncofaL’Ajuntament de Moncofa ha iniciat una campanya de conscienciació dirigida als propietaris de gossos que no arrepleguen els excrements de les seues mascotes. Les queixes de nombrosos veïns i el visible comportament incívic d’alguns propietaris ha provocat que la corporació municipal decidisca incrementar de forma significativa les sancions relacionades amb l’abandonament dels excrements dels animals en la via pública.

La campanya no és recaptadora sinó informativa, però se sancionaran amb 600 euros les persones que no complisquen l’ordenança. A més a més, els animals han de portar xip, estar donat d’alta en el cens municipal i anar lligats amb la corretja. En el cas de gossos perillosos, les exigències són majors i la llei estableix unes sancions molt importants a causa de la perillositat que poden comportar estos animals (la sanció mínima és de 3.000 euros en estos casos).

L’any passat les multes que s’estaven imposant eren de 50 euros, però la situació no ha millorat i d’ací l’increment de les sancions precedit per esta campanya informativa. “El tema dels excrements dels gossos és un problema estés, una situació que va contra qualsevol norma cívica de convivència, a més a més de la insalubritat que suposa”, indica l’alcalde, Wences Alós, “molts ciutadans i ciutadanes compleixen les normes i tenen una conducta cívica i exemplar, però també hi ha persones que no arrepleguen els excrements i això causa molèsties als vianants, mala imatge i, sobretot, problemes de salubritat”. L’equip de govern també està estudiant, per a evitar la reincidència, que a partir de la segona sanció al mateix propietari, siguen de 1.200 euros”.

ashotur22

BASE faldon ESAP LA VALL

 

     

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

gosset moncofa

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació