Moncofa demana una revisió cadastral a la baixa d'un 3%

Wences Alos 5 7 19ÀUDIO| Segons l'alcalde, Wences Alós, serà la quarta consecutiva, el que farà continuar les polítiques fiscals que està portant a terme l'actual equip de govern del PP.

 COMUNICAT AJUNTAMENT DE MONCOFA

Moncofa baixarà el valor cadastral per quart any consecutiu.


• Es mantindrà el tipus impositiu de L'IBI rústic en el mínim legal.


• Alós: “Les sentències judicials, el clavegueram i la finalització del PAI *Belcaire Sud faran que aquesta siga una legislatura difícil”.

Moncofa 31 agost 2019.

L'alcalde popular de Moncofa, Wences Alós Valls, ha anunciat que ja s'ha sol·licitat, per quart any consecutiu la revisió dels valors cadastrals dels béns de naturalesa urbana del municipi.

L'ajuntament de Moncofa ja va sol·licitar la baixada dels valors cadastrals per a l'any 2017, obtenint una baixada del 13%, una altra per a l'any 2018, que va ser del 5%, el 3% l'any 2019 i ara novament el 3% per al 2020. Sumant d'aquesta forma un descens del 24%. Segons informa l'alcalde “els percentatges venen daus per llei i hem de continuar sol·licitant-la ja que els valors cadastrals són desproporcionats. A més aquests valors no solament influeixen a l'IBI sinó també en altres impostos així que té una repercussió molt positiva en butxaques dels veïns de la nostra població.”


A més de les baixades del valor cadastral (que sumaren un 24%) el municipi de Moncofa ha baixat en els últims anys el tipus impositiu de quasi el màxim l'any 2010 (1,00%) al 0,506%. No obstant això aquesta baixada es pot frenar ja que l'alcalde adverteix de “la pèssima situació de la xarxa de clavegueram i la finalització del PAI Belcaire Sud, que s'haurà d'escometre durant la present legislatura requeriran un fort esforç inversor”. “Hem eliminat el deute no obstant això les sentències judicials (460.000 euros en el que va d'any), les necessitat extrema d'invertir en clavegueram (800.000 euros en un solo col·lector) i la finalització del PAI *Belcaire Sud faran que siga una legislatura difícil” afig.


Recordar que l'any 2010, a petició del govern del socialista José Vicente Isach, es va produir una revisió cadastral a l'alça dels valors. En un moment en què el ‘boom’ immobiliari encara estava recent la pujada mitjana dels valors cadastrals va ser del 300% i el valor del procediment de comprovació li va costar a les arques municipals de prop de 500.000 euros.


El Partit Popular, llavors en l'oposició, va denunciar la mesura que “va posar en evidència que l'ajuntament estava contra les cordes. Moncofa tenia tots els impostos en màxims i no era capaç de fer front als seus deutes. La mala gestió va fer que Isach multiplicara els valors sobre els quals es calcula l'IBI per tres per a poder continuar gastant i pagar deutes”.


La sol·licitud de la baixada del valor cadastral només és possible si el Ministeri d'Hisenda considera que el municipi té uns valors cadastrals per damunt del valor de mercat i l'ajuntament en qüestió la sol·licita. I és el propi ministeri el que fixa la disminució, aplicable a tots els municipis que van realitzar la revisió en aqueix any, el percentatge de disminució.


Moncofa mantindrà en 2020 l'IBI de rústica en el mínim legal.


L'Ajuntament de Moncofa mantindrà, per a 2020, l'impost sobre béns immobles de naturalesa rústica en el mínim permés per la llei, el 0,40%. Aquesta mesura pretén visualitzar el suport de la corporació al sector agrícola en un període molt difícil en el qual l'agricultura es troba en recessió.


Aquesta mesura va ser aprovada l'any 2015, a proposta del Partit Popular. En contraposició al tipus impositiu mínim aplicable a Moncofa del 0,40 hi ha altres poblacions veïnes com Almenara i Xilxes que mantenen el tipus impositiu en el 0,90%.

ashotur

auditori generico bajo

banner ser randero venta online

san bernardo

20181102 camideConquesta 945x222CARTELL REDUIT 2

BASE faldon ESAP LA VALL

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació