Moncofa presenta al·legacions al Reglament de Costes

Aquest dissabte hi ha convocada una concentració en defensa del litoral

reunion_espigones_ya_plataforma_febrer_2024_1.jpg

L'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha expressat la seua preocupació per les modificacions proposades en el Reglament General de Costes, que podrien tindre conseqüències adverses per a la propietat tant pública com privada en les zones costaneres. Alós Valls va destacar que aquestes esmenes podrien facilitar la confiscació o expropiació de terrenys, la qual cosa podria alterar significativament el litoral i les estructures urbanes existents.

L'Ajuntament de Moncofa va presentar 18 al·legacions al Projecte de Reial decret que busca modificar el Reglament General de Costas, recordant la recent anul·lació per part del Tribunal Suprem del Reial decret 668/2022 a causa de l'omissió del tràmit de consulta pública. Les al·legacions se centren en mantindre criteris flexibles en la resposta a esdeveniments climàtics extrems, així com a limitar els procediments de partió del domini públic marítim terrestre quan estan en curs expedientes de protecció de la costa o modificació del seu estat.

A més, se sol·licita la realització de projectes de protecció costanera abans de qualsevol partió territorial, amb l'objectiu de conservar el patrimoni natural i paisatgístic. També es proposa la modificació per a permetre l'execució de passejos marítims en zones de domini públic.

Alós Valls va subratllar la importància de protegir la integritat i l'estructura urbana de Moncofa, així com el patrimoni natural i arquitectònic. Va assenyalar que qualsevol modificació en el reglament ha de ser acuradament considerada i només implementada si no existeixen alternatives viables.

En resposta a aquestes preocupacions, la plataforma "Espigons Ja –Platges de Moncofa" ha convocat una concentració per a dissabte que ve 30 de març enfront de l'oficina de turisme. La concentració té com a objectiu exigir la regeneració del litoral i oposar-se als enderrocaments d'estructures costaneres. Alós Valls va instar les corporacions dels pobles veïns de la costa sud de Castelló a unir-se a la protesta, emfatitzant la importància de protegir el turisme, el patrimoni i la història dels pobles costaners.

 

BASE faldon ESAP LA VALL

 

presidencia_h3.jpglogo-ojd-interactiva.png.webp

 

TV Castelló

Multimedia

Video  Audio

gosset moncofa

mosquits genèrica

 

 

 

 

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació