La novedosa Fira de la Clemenules es celebrarà este cap de setmana a Nules

Cesar EstañolÀUDIO+VÍDEO | El regidor d'Agricultura de Nules, César Estañol ens conta totes les novetats de la programació de la festa Clemenules que enguany incorpora la nova fira, així com un nou format d'events que permetrà més visibilitat. 

programaL’Ajuntament de Nules posa en marxa una nova programació al voltant de la clemenules amb la qual es pretén donar més visibilitat i posar-la en valor. Així doncs, des de la Regidoria d’Agricultura s’assenyala que es vol a més reivindicar la figura de qualitat i ajudar el sector, “davant la situació actual ens vàrem plantejar no organitzar aquesta tradicional programació però creiem que és una bona oportunitat per a donar visibilitat a la nostra clemenules, per aquest motiu la programació es realitzarà en diferents setmanes del mes de gener i de febrer”, explica el regidor de l’àrea, César Estañol.

Així, entre les novetats destaca la I Fira Clemenules que tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 de gener a la plaça Major i que compta amb la col·laboració de Mónica Mira, periodista i escriptora local, i del Restaurant Casa Rabita, entre d’altres que s’han implicat en aquest projecte per a acostar-lo a la ciutadania.

Precisament Mónica Mira comenta sobre això que “aquesta fira pretén oferir alternatives i possibilitats que presenta la clemenules, en especial en el món de la gastronomia. També pretén reivindicar l’origen de la clemenules amb un contacontes, tallers d’animació infantil i activitats lúdiques”.

De fet, hi haurà diferents parades amb productes elaborats amb clemenules com melmelades, mel, cervesa, vi, licors o dolços que es podran degustar i adquirir. Entre les parades estarà la Sucreria Sant Xotxim de Nules, coneguda per l’elaboració de productes amb clemenules i l’Associació Local de Llauradors que vendrà clemenules.

Entre les diferents activitats que es realitzaran cal destacar la presentació del conte Per què és de Nules? de Mónica Mira amb il·lustracions de Marina Avariento o l’espectacle de cuina en directe amb la xef Balbina Cano del restaurant Casa Rabita de Nules.

La I Fira Clemenules obrirà divendres de 17 a 19.30 hores i dissabte i diumenge en horari de matí de 10.30 a 14 hores.

Congrés Citricultura

Per altra banda, un any més tindrà lloc la Setmana Clemenules els dies del 21 al 25 de gener amb activitats enfocades als escolars amb contacontes, desdejunis saludables o el tradicional concurs gastronòmic.

A més, el pròxim 1 de febrer tindrà lloc el Congrés de Citricultura de caràcter bianual i que aquesta edició estarà dedicat a la figura de qualitat de la clemenules, “hi ha una aposta ferma de posar en marxa aquesta figura per a diferenciar-nos de la resta de productes que hi ha al mercat, de fet a Nules s’instal·larà l’oficina i pensem que aquest congrés marcarà un punt de partida”, apunta César Estañol.

També s’ha previst una altra novetat que tindrà lloc el 8 de febrer com és el Concurs Provincial de Cuina Clemenules en el qual participaran sis restaurants, a més es donarà continuïtat al Concurs de Rebosteria Clemenules enfocat a escoles d’hostaleria de tot l’Estat espanyol.La programació conclourà amb l’Homenatge al Llaurador que enguany tindrà lloc el diumenge 17 de febrer.

Utilitzem cookies propies i de tercers per a millorar l'experiencia de navegació. Si segueix navegant entenem que accepta el seu us. Més informació